Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Giovinazzi voelt geen 'extra druk' als eerste Italiaanse F1-rijder sinds 2011

Tussen de Grand Prix van Abu Dhabi 2011 en de Australische GP van 2019 heeft er welgeteld tweemaal een Italiaan aan de start van een Formule 1-race gestaan, in beide keren was Antonio Giovinazzi de persoon in kwestie.

De Alfa Romeo-coureur mag in 2019 eindelijk een compleet seizoen in de koningsklasse afwerken en zodoende heeft Italië haar eerste 'voltijd' coureur sinds Vitantonio Liuzzi en Jarno Trulli acht jaar geleden op het asfalt verschenen.

Buitensporige druk vanuit het thuisland voelt Giovinazzi tot dusver nog niet. "Laten we vooropstellen dat ik ontzettend blij ben, Italië te mogen vertegenwoordigen. De eerste Italiaan in acht jaren tijd, bijzonder! Ik moet mijn best gaan doen op de Formule 1-grid, wat inhoudt dat ik hard aan de slag ga. We hebben een goed team en een goede wagen", klinkt Giovinazzi hoopvol.

Als vervanger van de op dat moment geblesseerde vaste rijder Pascal Wehrlein mocht Giovinazzi de eerste twee Grands Prix van 2017 rijden voor het team van Sauber. In Australië kwam de Italiaan ijzersterk voor de dag, in China ging het met twee crashes in twee dagen tijd minder voortvarend. Na een intensief simulatorprogramma af te hebben gewerkt als reserverijder van Ferrari begint Giovinazzi dit jaar aan het échte werk.

"Om eerlijk te zijn voel ik niet heel erg veel druk vanuit Italië", laat Giovinazzi aan RacingNews365 weten, "ik wil vooral graag aantonen dat er goede rijders uit Italië afkomstig zijn. In de Formule 1 hebben we twee prachtige merken uit Italië, te weten Ferrari en Alfa Romeo. Persoonlijk heb ik met beide merken te maken. Dat is altijd goed voor een Italiaanse rijder!", besluit Giovinazzi lachend.

Met medewerking van Joe van Burik

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco