Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2020

GP Australië update: geen race na amateuristisch schouwspel

De ochtend is aangebroken in Melbourne, waar het even na 07:00 uur lokale tijd is. Over ruim vier uur racen de coureurs over het circuit Albert Park, of toch niet? - Laatste update: de kogel is door de kerk geen GP van Australië

De berichtgeving vanuit Australië blijft zeer wisselvallig. Na een eerste bericht van Sky Sports dat de Grand Prix door zou gaan, volgde een bericht van de BBC dat de GP definitief niet door zou gaan. Beide berichten waren gebaseerd op 'bronnen'.

Diverse andere sites namen dit over en ook zij claimden weer 'bronnen' te hebben. Naarmate de nacht in Australië overging in de ochtend kwamen er weer verhalen dat de vrije trainingen toch doorgaan. Marshals zouden een app gekregen hebben om zich toch in alle vroegte te melden op het circuit, waar hun werkzaamheden 'gewoon' door zouden gaan.

Over enkele uren staan er tienduizenden fans bij het circuit, waarop misschien coureurs in actie komen. Ondertussen lijkt op het circuit de voorbereidingen op een normale racedag gewoon door te gaan. Zo racen er momenteel diverse Formule 1-auto's over het circuit, mogelijk de tweezitters.

De F1-organisatie en FIA hebben tot dusver niets van zich laten horen, waardoor de grote verwarring bij fans en journalisten blijft bestaan,

Update 1: Onze journalist ter plaatse is 'gewoon' onderweg naar het circuit. Ondertussen lijkt de werkdag te beginnen op het circuit, waar een bijzondere sfeer hangt. Iedereen wacht op nieuws, maar de FIA-medewerkers houden hun kaken op elkaar.

Update 2: Chase Carey, de grote F1-baas, was gisteren nog in Hanoi om daar de Grand Prix van Vietnam te bespreken - ook die dreigt niet door te gaan. Hij landt over enkele ogenblikken bij Albert Park om daar een meeting met Ross Brawn, FIA en F1-teambazen in te gaan over het al dan niet doorgaan van de Grand Prix van Australië.

Update 3: Wel of niet racen? De verhalen lopen sterk uiteen. Australische nieuwszenders zeggen dat de organisatoren van de race gezegd hebben dat de race wel doorgaat. Andere kanalen laten weten dat er opnieuw gestemd moet worden door de teams.

Update 4: Wij zijn inmiddels aangekomen op het circuit waar de poorten open gaan en duizenden fans zich verzameld hebben bij de ticketcontrole. Nog altijd grote onduidelijkheid: een deel van de teams wil niet rijden, een ander deel wel. De stemming gisternacht zou uitgedraaid zijn op een gelijke stand 5-5. Er zijn minimaal 12 auto's nodig om te racen.

			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Update 5: Teamleden aanwezig, monteurs mogen om 09:00 beginnen met werken aan hun auto's. Diverse teams zien we wel, maar ook diverse teams schitteren door afwezigheid. Een vreemde gewaarwording. Ferrari en Renault zijn (nog) niet op het circuit, zij willen niet rijden begrijpen we.

Update 6: Deze teams zijn aanwezig op het circuit: Red Bull, AlphaTauri, Williams, Racing Point, Alfa Romeo en Haas. Afwezig: Mercedes, Ferrari, Renault en McLaren.

Update 7: De Grand Prix van Australië zal verreden worden zonder fans - mocht de race doorgaan. Dit meldde premier Andrews zojuist.

Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel zouden al naar Europa terug zijn gevlogen. Een machtsstrijd is gaan in de Formule 1.

			© RacingNews365
	© RacingNews365

Update 8: Opruimen!Zelfs Red Bull is nu bezig met inpakken. Geen goed teken.

Update 9: Wij hebben begrepen dat diverse coureurs en teams al naar Europa terug zijn gevlogen. Daarnaast zitten diverse teams rustig in hun hotel en komen niet naar het circuit. Over twee uur begint de eerste vrije training...nou ja... volgens het schema. We gaan geen auto's zien, dat is al duidelijk.

			© RacingNews365
	© RacingNews365
			© RacingNews365
	© RacingNews365

Laatste update: De Grand Prix van Australië gaat definitief niet door.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?