Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean: “Haas F1 is nog steeds best of the rest”

Waar het team van Haas dit jaar vaker haar spierballen wist te tonen tijdens de kwalificatie, was het in de races zelf niet overal even sterk. Haas-coureur Romain Grosjean gelooft echter dat zijn team nog steeds ‘the best of the rest’ is.

Romain Grosjean kende dit jaar geen heel gelukkige seizoenstart. In de helft van de races viel hij uit voordat hij de finishvlag zag wapperen. De laatste twee races wist hij met een tiende plek echter beide keren nog nét een puntje binnen te slepen, wat hoop geeft voor dit weekend. Teamgenoot Kevin Magnussen haalde daarentegen wel telkens de eindstreep en heeft een zesde en zevende positie achter zijn naam staan. Het team doet het op zaterdag momenteel beter dan op de zondagen, mede doordat het moeite heeft om de banden tijdens de race goed aan de praat te krijgen. De Fransman claimt dat zijn team hier inmiddels beter raad mee weet.

“We hebben inmiddels een duidelijk idee wat we met de banden moeten doen. Nu is het een kwestie van de banden binnen dat raamwerk krijgen, maar ik denk dat we daar steeds beter in slagen. Het zal allemaal wat soepeler gaan lopen en ik denk bovendien dat wij nog steeds het vierde team zijn.”

Vorig jaar was Haas F1 ook in gevecht om de vierde plek in het constructeurskampioenschap, voornamelijk met Renault. Een lange tijd ging Haas aan de 'leiding', maar uiteindelijk moest het net wat punten toegeven op haar Franse concurrent. De Franse coureur in Amerikaanse dienst denkt dat er dit jaar nog genoeg tijd is om alsnog als ‘best of the rest’ te eindigen.

“Het middelveld zit echt super dicht bij elkaar. Drie tienden van een seconden kunnen het verschil tussen een zesde of vijftiende plek in kwalificatie maken. Het is spannend en een goede uitdaging voor de coureurs, want je rijdt altijd op de limiet. Het zou natuurlijk mooi zijn om te vechten om de poleposition en de winst, maar de grote teams zijn buiten bereik. We hebben wél het potentieel om de vierde plek te pakken. Daarvoor zullen we echter alles moeten laten samenkomen, stoppen met kleine foutjes te maken en gewoon punten moeten binnenhalen.”

0 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten