Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean kruipt in 2022 achter het stuur van een Mercedes F1-bolide

Nadat Romain Grosjean vroegtijdig een punt moest zetten achter zijn Formule 1-carrière, kreeg hij van Toto Wolff een mooie belofte. In 2021 zou de voormalig Haas-coureur rijden in de F1-bolide van Mercedes, maar dit werd uitgesteld. In 2022 moet het alsnog gaan gebeuren.

Romain Grosjean Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Romain Grosjean kruipt in 2022 hoogstwaarschijnlijk alsnog achter het stuur van een Mercedes Formule 1-bolide. Nadat de Fransman tijdens de GP van Bahrein in 2020 een horrorcrash meemaakte, moest hij zijn carrière in de F1 twee races eerder beëindigen dan gepland. Dit was niet het einde waar hij op had gehoopt, zo vond ook Toto Wolff.

De teambaas van de Duitse renstal stelde daarom voor dat Grosjean in het Grand Prix-weekend van Frankrijk in 2021 een oudere Mercedes F1-bolide mocht gaan uitproberen tijdens een showrun. Doordat de Franse Grand Prix verplaatst werd, en hierdoor samenviel met een IndyCar-race waar Grosjean aan deelnam, kon de belofte uiteindelijk niet worden ingelost. Toch lijkt Wolff zich alsnog aan zijn belofte te gaan houden.

Grosjean weer terug in een F1-bolide

Voorafgaand aan het IndyCar-seizoen van 2022 liet Grosjean weten dat het idee van Wolff alsnog wordt voortgezet. "Ik stuurde Toto een berichtje na de GP van Abu Dhabi. Hij reageerde daarop en bedankte mij. Zijn laatste zin was: 'We moeten je in die auto krijgen dit jaar', dus ja, het aanbod ligt nog steeds op tafel."

"Vorig jaar waren er een paar dingen die het lastig maakte", vervolgt de voormalig Haas-coureur. "Dit jaar kan ik niet naar de Franse Grand Prix toe, omdat we in Iowa racen dat weekend. Maar ja, Mercedes wil het nog steeds gaan doen. Ik wil het ook nog steeds, al zal mijn nek waarschijnlijk kapot gaan", lacht hij. De focus op zijn volgende seizoen in de IndyCar-klasse is echter belangrijker voor Grosjean. "Als het gebeurt, dan is het leuk, maar mijn focus ligt op het winnen van races bij Andretti."

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona