Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean relativeert achterstand Leclerc op Verstappen: 'Anderen komen ook in de problemen'

Charles Leclerc heeft de afgelopen races een achterstand opgelopen in het wereldkampioenschap, maar Romain Grosjean ziet nog genoeg kansen. Ook Max Verstappen zal volgens de voormalig F1-coureur op den duur mogelijk problemen krijgen met zijn krachtbron.

Leclerc Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc is van een voorsprong van ruim veertig WK-punten teruggezakt in het wereldkampioenschap Formule 1. De Ferrari-rijder staat nu op de derde plaats met een achterstand van 49 punten op leider Max Verstappen, mede door problemen met een onbetrouwbare krachtbron. Tijdens de laatste race in Canada kreeg hij zijn vierde motor, waarvoor hij een gridstraf kreeg.

Desalniettemin reed hij een prima inhaalrace, wat ook voormalig F1-coureur Romain Grosjean is opgevallen. "Het was een goede race van Leclerc vanaf de negentiende startplaats", looft hij middels zijn YouTube-kanaal. "Na al die straffen is het goede nieuws wel dat je een nieuwe motor tot je beschikking hebt."

Leclerc heeft de straf achter de rug, terwijl de concurrenten van Red Bull mogelijk later in het seizoen nog gridstraffen moeten incasseren. "Ik weet zeker dat de andere teams uiteindelijk ook in de problemen gaan komen, met de onderdelen", legt Grosjean uit. "Het is daarnaast goed dat Leclerc nog terug kon rijden naar de vijfde plaats na zijn straf. Ham hij staat wat achter in het kampioenschap, maar het is nog lang niet klaar."

Leclerc met vierde motor, Verstappen op twee

Terwijl Leclerc in Canada zijn vierde krachtbron van Ferrari installeerde, rijdt Max Verstappen vooralsnog met twee motoren in de motorpoule. Ondanks uitvalbeurten aan de begin van het Formule 1-seizoen lijkt de Red Bull Powertrains-krachtbron betrouwbaarder te zijn, al is het nog zeer goed mogelijk dat later dit seizoen alsnog een straf volgt.

7 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1