Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Grosjean relativeert achterstand Leclerc op Verstappen: 'Anderen komen ook in de problemen'

Charles Leclerc heeft de afgelopen races een achterstand opgelopen in het wereldkampioenschap, maar Romain Grosjean ziet nog genoeg kansen. Ook Max Verstappen zal volgens de voormalig F1-coureur op den duur mogelijk problemen krijgen met zijn krachtbron.

Leclerc Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Charles Leclerc is van een voorsprong van ruim veertig WK-punten teruggezakt in het wereldkampioenschap Formule 1. De Ferrari-rijder staat nu op de derde plaats met een achterstand van 49 punten op leider Max Verstappen, mede door problemen met een onbetrouwbare krachtbron. Tijdens de laatste race in Canada kreeg hij zijn vierde motor, waarvoor hij een gridstraf kreeg.

Desalniettemin reed hij een prima inhaalrace, wat ook voormalig F1-coureur Romain Grosjean is opgevallen. "Het was een goede race van Leclerc vanaf de negentiende startplaats", looft hij middels zijn YouTube-kanaal. "Na al die straffen is het goede nieuws wel dat je een nieuwe motor tot je beschikking hebt."

Leclerc heeft de straf achter de rug, terwijl de concurrenten van Red Bull mogelijk later in het seizoen nog gridstraffen moeten incasseren. "Ik weet zeker dat de andere teams uiteindelijk ook in de problemen gaan komen, met de onderdelen", legt Grosjean uit. "Het is daarnaast goed dat Leclerc nog terug kon rijden naar de vijfde plaats na zijn straf. Ham hij staat wat achter in het kampioenschap, maar het is nog lang niet klaar."

Leclerc met vierde motor, Verstappen op twee

Terwijl Leclerc in Canada zijn vierde krachtbron van Ferrari installeerde, rijdt Max Verstappen vooralsnog met twee motoren in de motorpoule. Ondanks uitvalbeurten aan de begin van het Formule 1-seizoen lijkt de Red Bull Powertrains-krachtbron betrouwbaarder te zijn, al is het nog zeer goed mogelijk dat later dit seizoen alsnog een straf volgt.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"