Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas-baas trekt portemonnee om gapend financieel gat te dichten

Nadat de Russische sponsormiljoenen verdwenen, stond Haas voor een dilemma. Hoe gaat het ervoor zorgen dat men financieel niet in de problemen komt? De grote baas trekt nu de portemonnee.

Magnussen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Rusland een oorlog begon in Oekraïne, dacht Haas niet lang na. Het verbrak alle banden met haar titelsponsor Uralkali, een Russisch bedrijf gerund door Dmitry Mazepin. Het zorgde ervoor dat Mazepin junior zijn zitje kwijtraakte, maar tegelijkertijd betekende het ook dat er plots miljoenen aan sponsorgeld verdween.

Om het gapende gat op de begroting te dichten, zal de grote Haas-baas Gene Haas nu de portemonnee trekken, zo weet het Amerikaanse medium RACER te melden.

Geen pay-driver

De Haas-baas zou toestemming hebben gegeven aan teambaas Guenther Steiner om niet voor een pay-driver te gaan als vervanger van de Russische coureur. Zelf gaat hij in ieder geval in de nabije toekomst ervoor zorgen dat het team niet kopje onder gaat.

Tegelijkertijd wordt er naarstig gezocht naar nieuwe sponsormiljoenen. Huidige sponsoren overwegen hun bijdrage misschien te vergroten, terwijl er tegelijkertijd nieuwe geldstromen worden aangeboord.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull