Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas-baas trekt portemonnee om gapend financieel gat te dichten

Nadat de Russische sponsormiljoenen verdwenen, stond Haas voor een dilemma. Hoe gaat het ervoor zorgen dat men financieel niet in de problemen komt? De grote baas trekt nu de portemonnee.

Magnussen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Nadat Rusland een oorlog begon in Oekraïne, dacht Haas niet lang na. Het verbrak alle banden met haar titelsponsor Uralkali, een Russisch bedrijf gerund door Dmitry Mazepin. Het zorgde ervoor dat Mazepin junior zijn zitje kwijtraakte, maar tegelijkertijd betekende het ook dat er plots miljoenen aan sponsorgeld verdween.

Om het gapende gat op de begroting te dichten, zal de grote Haas-baas Gene Haas nu de portemonnee trekken, zo weet het Amerikaanse medium RACER te melden.

Geen pay-driver

De Haas-baas zou toestemming hebben gegeven aan teambaas Guenther Steiner om niet voor een pay-driver te gaan als vervanger van de Russische coureur. Zelf gaat hij in ieder geval in de nabije toekomst ervoor zorgen dat het team niet kopje onder gaat.

Tegelijkertijd wordt er naarstig gezocht naar nieuwe sponsormiljoenen. Huidige sponsoren overwegen hun bijdrage misschien te vergroten, terwijl er tegelijkertijd nieuwe geldstromen worden aangeboord.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"