Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas F1 in 2022 hoe dan ook met Ferrari-coureur in zee

Als het over de coureursline-up van Haas F1 voor 2022 gaat, weten we één ding zeker. Er staat in ieder geval een Ferrari-pupil aan het vertrek, óók als Mick Schumacher niet bij de Amerikaanse formatie blijft.

Schumacher Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft aangegeven dat Haas F1 in 2022 sowieso met een Ferrari-junior aantreedt, óók als die persoon niet Mick Schumacher is. Dat betekent dat het team in dat geval waarschijnlijk Robert Shwartzman, Marcus Armstrong of Callum Ilott vanuit de Formule 2 zal laten promoveren.

Overigens gaat Steiner er in zijn column voor The Race helemaal vanuit dat Schumacher bij Haas blijft: "Ik heb er vertrouwen in dat hij blijft. Hij heeft een contract met Ferrari en wij zullen hoe dan ook met een Ferrari-coureur aantreden. Als dat niet Mick is, heeft Ferrari meerdere goede alternatieven. Het zou echter ideaal zijn als Mick blijft en ik ben het vrij zeker van dat dat zal gebeuren."

Eerder gaf Schumacher aan dat hij zich in de zomerstop zou focussen op zijn toekomst. Hij wordt regelmatig in verband gebracht met Alfa Romeo, maar zijn debuutseizoen verloopt niet geheel foutloos. In Hongarije nog crashte hij in de derde vrije training, waarna hij de kwalificatie moest missen, om met een goede race het één en ander goed te maken.

"Met rookies houd je altijd rekening met wat schade", zegt Steiner daarover. "Nikita Mazepin maakte wat fouten aan het begin van het seizoen, maar dat waren nooit hele grote fouten. Van Mick hebben we de in de voorbije paar races een paar grote fouten gezien en voor mij is het wat vreemd dat hij die niet aan het begin van het seizoen maakte, maar pas na zo'n vijf à zes races."

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

2 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull