Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas haalt opgelucht adem na een nieuwe tegenslag

Na een aantal grote tegenslagen leek Haas voorafgaand aan de testdagen in Bahrein wederom in de problemen te komen. Het team kan echter opgelucht ademhalen, want een groot leveringsprobleem is tijdig voorkomen.

Haas Barcelona Mazepin 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen kon bijna niet slechter verlopen voor Haas. De testdagen in Barcelona vielen zwaar tegen en het team klokte hier slechts 159 rondes in drie dagen, waardoor ze het minst productieve team zijn tot nu toe. Ondertussen viel Rusland Oekraïne binnen, wat uiteindelijk het vertrek betekende van naamsponsor Uralkali en coureur Nikita Mazepin.

Het had echter nóg erger gekund. Een van de vrachtvliegtuigen die gebruikt zou worden door Haas, ondervond namelijk technische problemen en staat vast in Turkije. Het Duitse Auto, Motor und Sport meldde dat de F1-bolides van Haas hierdoor eveneens vaststonden in Groot-Brittannië, waardoor de auto's mogelijk niet op tijd in Bahrein zouden zijn voor de testdagen.

Haas heeft tijdig een oplossing kunnen vinden

Hoewel er inderdaad sprake is van een technisch probleem bij de oorspronkelijke vlucht, heeft RacingNews365 van Haas vernomen dat de situatie onder controle is. De vracht staat nog in Groot-Brittannië, maar er is een vervangende vlucht geregeld die op dinsdag al zal landen. De F1-bolides en het overige materiaal zullen dus ruim op tijd zijn voor de testdagen in Bahrein.

Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vinden de laatste testdagen voorafgaand aan het F1-seizoen plaats. Hier zal Mick Schumacher in actie komen, tezamen met test- en reservecoureur Pietro Fittipaldi. De Braziliaan zal Mazepin in ieder geval tijdens de testdagen vervangen, al is het niet duidelijk of hij ook het hele seizoen voor Haas zal uitkomen.

Ook interessant:

Video: Verstappen: "Daarom wil ik nog heel lang bij Red Bull blijven"

Max Verstappen tekende een megacontract, iets wat nog nooit eerder vertoond is in de Formule 1. Zijn reactie zie je hieronder in de video.

5 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022