Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Haas haalt opgelucht adem na een nieuwe tegenslag

Na een aantal grote tegenslagen leek Haas voorafgaand aan de testdagen in Bahrein wederom in de problemen te komen. Het team kan echter opgelucht ademhalen, want een groot leveringsprobleem is tijdig voorkomen.

Haas Barcelona Mazepin 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De aanloop naar het nieuwe Formule 1-seizoen kon bijna niet slechter verlopen voor Haas. De testdagen in Barcelona vielen zwaar tegen en het team klokte hier slechts 159 rondes in drie dagen, waardoor ze het minst productieve team zijn tot nu toe. Ondertussen viel Rusland Oekraïne binnen, wat uiteindelijk het vertrek betekende van naamsponsor Uralkali en coureur Nikita Mazepin.

Het had echter nóg erger gekund. Een van de vrachtvliegtuigen die gebruikt zou worden door Haas, ondervond namelijk technische problemen en staat vast in Turkije. Het Duitse Auto, Motor und Sport meldde dat de F1-bolides van Haas hierdoor eveneens vaststonden in Groot-Brittannië, waardoor de auto's mogelijk niet op tijd in Bahrein zouden zijn voor de testdagen.

Haas heeft tijdig een oplossing kunnen vinden

Hoewel er inderdaad sprake is van een technisch probleem bij de oorspronkelijke vlucht, heeft RacingNews365 van Haas vernomen dat de situatie onder controle is. De vracht staat nog in Groot-Brittannië, maar er is een vervangende vlucht geregeld die op dinsdag al zal landen. De F1-bolides en het overige materiaal zullen dus ruim op tijd zijn voor de testdagen in Bahrein.

Op donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vinden de laatste testdagen voorafgaand aan het F1-seizoen plaats. Hier zal Mick Schumacher in actie komen, tezamen met test- en reservecoureur Pietro Fittipaldi. De Braziliaan zal Mazepin in ieder geval tijdens de testdagen vervangen, al is het niet duidelijk of hij ook het hele seizoen voor Haas zal uitkomen.

Ook interessant:

Video: Verstappen: "Daarom wil ik nog heel lang bij Red Bull blijven"

Max Verstappen tekende een megacontract, iets wat nog nooit eerder vertoond is in de Formule 1. Zijn reactie zie je hieronder in de video.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"