Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Kevin Magnussen

Haas-herintreder Magnussen: "Steiner heeft dat allemaal verpest"

Kevin Magnussen is terug in de koningsklasse van de autosport! De Deen is maar wat blij met zijn terugkeer in de Formule 1, maar neemt hij Guenther Steiner nu wel het een en ander kwalijk, of toch niet?

Magnussen Haas 2022 Bahrein Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Op vrijdag zit Kevin Magnussen voor het eerst sinds een kleine anderhalf jaar weer in een Formule 1-bolide. Een bolide vaan Haas F1 wel te verstaan, het team dat hem eind 2020 bedankte voor bewezen diensten. Hij moest samen met Romain Grosjean plaatsmaken voor Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Laatstgenoemde wordt op zijn beurt mis dus weer vervangen door de Deen.

De laatste week is bijzonder snel gegaan voor Magnussen, die ten overstaan van onder andere RacingNews365 aangeeft dat Haas-teambaas Guenther Steiner 'alles heeft verpest' voor hem, dat allemaal met een brede lach op zijn gezicht natuurlijk.

"Guenther belde me ongeveer een week geleden, juist toen ik op het punt stond om met mijn familie naar de Verenigde Staten te gaan voor een vakantie voorafgaand aan de 12 uur van Sebring. Ik besloot toch naar Florida af te reizen met het idee van 'we zullen wel zien'. Toen landde ik in Miami en belde Guenther me terug met de mededeling 'laten we het doen'. Toen vloog ik door richting Bahrein."

Geen clausules in contracten

Zijn vakantie was om zeep geholpen, maar ook andere partijen moesten er nog van overtuigd worden dat de deal met Haas F1 een mooie kans was voor Magnussen: "Ik stond nog onder contract bij Chip Ganassi en bij het WEC-project van Peugeot. Ik had eigenlijk volgende week in Sebring moeten rijden, dus het was super fijn dat Ganassi me liet gaan."

Gevraagd of Magnussen clausules in zijn contracten had die aangeven dat hij altijd een vrij man was als de Formule 1 opnieuw lonkte, antwoordt hij hoofdschuddend: "Nee, niemand was verplicht om me te laten gaan. Maar het was een voorrecht om deze twee organisatie te vertegenwoordigen. Ze zijn zo professioneel en ik denk dat ze mijn overwegingen goed begrepen. Ze waren er vast niet blij mee, maar ik denk dat ze het wel begrepen."

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022