Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Haas is Ferrari te snel af tijdens tweede ochtendsessie in Barcelona

De Formule 1-coureurs zijn woensdagochtend begonnen aan hun tweede dag van de in-seasontest op het circuit van Barcelona. Haas-coureur Kevin Magnussen klokte met een 1.18:101 op de C3-band de snelste ronde van het de woensdagochtendsessie.

De Deen wordt op de voet gevolgd door Antonia Fuoco, die gedurende de tweede testdag in de Ferrari-bolide mocht plaatsnemen. De Italiaan gaf slechts 0.081 toe op Kevin Magnussen, die eveneens op het C3-rubber zijn rondjes reed. De derde plek werd opgeëist door Toro Rosso-coureur Alex Albon, gevolgd door Kimi Raikkonen in de Alfa Romeo. De Alfa Romeo-monteurs moesten afgelopen nacht flink aan de bak om te zorgen dat de Fin de baan op kon, nadat testcoureur Calumm Ilott tijdens de eerste testdag zijn Alfa Romeo had afgeschreven. De eerste Mercedes-auto is pas op de zesde positie terug te vinden. Nikita Mazepin, die vandaag voor het eerst zijn opwachting mocht maken als Formule 1-testcoureur, was ruim een seconde langzamer dan Kevin Magnussen. De Russische Formule 2-coureur had aan het einde van de ochtend echter wel de meeste ronden op de teller staan, namelijk 82 stuks. Red Bull-junior Dan Ticktum kwam niet verder dan 45 ronden en een rondetijd van 1.20:883, waarmee hij als een na laatste aan zijn lunch begon.

1128623002671820800

Lunchtime @Circuitcat_eng and here’s how #F1testing looks so far.... pic.twitter.com/E2U1R6qLHq — Pirelli Motorsport (@pirellisport) 15 mei 2019

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"