Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ayao Komatsu

Haas-teambaas: "Hulkenberg is van onschatbare waarde gebleken"

Met het nieuws dat Nico Hulkenberg vanaf 2025 voor het Stake F1 Team gaat rijden en later voor het fabrieksteam van Audi, betekent dit ook dat de Duitser het team van Haas gaat verlaten. Teambaas Ayao Komatsu reageert op het nieuws.

Komatsu Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na twee jaar bij Haas heeft Nico Hulkenberg besloten om te vertrekken naar het Stake F1 Team in 2025. Zijn beste resultaat voor Haas in een Grand Prix is de zevende plek tijdens de Grand Prix van Australië in 2023, maar in de sprintrace in Oostenrijk in datzelfde jaar werd hij zesde.

De Duitser is het huidige Formule 1-seizoen sterk gestart. In vijf races pakte hij drie keer punten, al zijn dat slechts vier punten in totaal. Daarmee staat hij op de voorlopige dertiende plaats in het coureurskampioenschap, Haas is terug te vinden op de zevende plek in het constructeurskampioenschap.

De teambaas van Haas, Ayao Komatsu, reageert op het vertrek van Hulkenberg. "Ik wil Nico graag bedanken voor zijn bijdrage aan het team gedurende de tijd dat hij hier bij ons is geweest. Hij is een geweldige teamspeler en iemand met wie we heel graag samenwerken. Zijn ervaring en feedback zijn van onschatbare waarde gebleken voor ons als het gaat om het verbeteren van onze algehele prestaties."

Komatsu vervolgt: "Dat komt duidelijk naar voren in zowel zijn kwalificatie- als raceprestaties in de VF-24 dit seizoen. Er zijn nog veel races te gaan dit jaar, dus we kijken ernaar uit om de rest van het seizoen 2024 te blijven profiteren van zijn inbreng."

Laat hieronder in de poll weten of Audi de juiste keuze heeft gemaakt door Hulkenberg aan te trekken!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"