Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Haas-teambaas Steiner waarschuwt coureurs: "Anders is je sessie verloren"

Haas F1 treedt komend weekend voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco aan met twee Formule 1-rookies in Mick Schumacher en Nikita Mazepin. Met de nukkige Haas F1-bolide loopt het team bepaalde risico's in de smalle straten van Monaco en daarom waarschuwt teambaas Guenther Steiner zijn coureurs alvast.

Schumacher Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Nikita Mazepin zelf zweette al peentjes bij de gedachten aan de vangrails van Monaco, die absoluut geen ruimte laten voor fouten die hij tijdens de vorige Grands Prix wel maakte. Ter verdediging van de Rus mag je aandragen dat de Haas F1-bolide een nukkige auto is, die zich niet eenvoudig laat temmen, iets dat ook teambaas Guenther Steiner weet. En juist daarom formuleert hij heldere doelen voor zijn coureurs.

"Ze moeten de auto uit de muur houden, dat is wat we hen meegeven. Als je eenmaal in de muur hangt in Monaco, is je sessie verloren. De auto krijg je niet meer terug, maar over het algemeen heeft je auto dan toch al een hoop schade."

Zo makkelijk als hij het doel voor zijn pupillen formuleert, zo lastig is die opgave: "De uitdaging is groot. Het circuit is smal en er kijken veel mensen naar. Alles wat je niet wil tijdens een race als deze. Maar aan de andere kant is dit natuurlijk wel waar we het voor doen."

De waarschuwing aan de coureurs is duidelijk, maar tegelijkertijd wil hij ze ook niet teveel druk opleggen: "Gezien onze performance mogen we niet teveel van ze verwachten. Ze moeten de race vooral beschouwen als een kans om ervaring op te doen, zodat als ze met een betere auto terugkeren in Monaco ze hebben geleerd hoe in Monaco te racen."

Formule 1 GP Monaco 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull