Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Hakkinen: “Fantastisch hoe Verstappen aan het pushen was”

Na afloop van de Grand Prix van Monaco is oud-coureur Mika Hakkinen enthousiast over de vechtlust van Max Verstappen, maar ook kritisch betreffende zijn aanvaring met Valtteri Bottas.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Mika Hakkinen blikt terug op een spannende Grand Prix van Monaco. Daarin zag de voormalig McLaren-coureur zijn landgenoot Valtteri Bottas twee plekken verliezen door een aanrijding met Max Verstappen in de pitstraat. De Nederlander kreeg hiervoor een tijdstraf, mede doordat Bottas bij het incident een lekke band opliep en een extra positie verloor.

"Ik kan het Verstappen niet kwalijk nemen, maar als het team een unsafe release veroorzaakt, is het aan de coureur om te zorgen dat je niets raakt. Hij had geluk dat hij slechts een tijdsstraf van vijf seconden aan zijn broek kreeg", oordeelt de tweevoudig wereldkampioen.

Desondanks zat de Fin het merendeel van de race op het puntje van zijn stoel dankzij de vechtlust van Verstappen, die ruim 60 ronden lang de druk er vol op had staan bij Lewis Hamilton.

"Het was fantastisch om te zien hoe hard Verstappen Hamilton aan het pushen was, terwijl Vettel vanaf een derde positie op de loer lag", schrijft Hakkinen in zijn column voor Unibet. "Max gaf echt alles en het was goed dat hij Lewis probeerde in te halen, ook al was die wat laat ingezet. Het zorgde ervoor dat het publiek vermaakt werd, maar uiteindelijk was het onmogelijk om Lewis te passeren."

1 reactie