Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mika Hakkinen

Hakkinen lovend over Verstappen: "Fantastisch dat hij dit helemaal zelf deed"

Mika Hakkinen is zeer onder de indruk van het dreamteam Max Verstappen/Red Bull in 2022. Met een overwinning in Abu Dhabi en in totaal vijftien overwinningen sloot de Nederlander zijn succesvolste F1-seizoen ooit af.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het Formule 1-seizoen afsluiten 'on a high' is het doel van alle coureurs, maar bij de een lukt het net wat beter dan bij de ander. Max Verstappen kan in ieder geval meer dan tevreden zijn. Met de wereldtitel en vijftien overwinningen op zak, waarvan de laatste zege in Abu Dhabi, kon het bijna niet beter zijn gegaan voor de Nederlander.

Collega-tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen is onder de indruk. In zijn blog voor Unibet blikt hij terug op de GP van Abu Dhabi en op het hele F1-seizoen van 2022. "De race was simpelweg perfect voor Max, wat zijn én Red Bulls briljante prestaties van dit jaar onderstreept."

"Iemand vertelde met dat in 1988 Alain Prost en Ayrton Senna samen vijftien van de zestien races wonnen voor McLaren. Dat Max dat helemaal zelf deed, is fantastisch. Hij had de snelheid en presteerde constant. De auto was het hele jaar razendsnel en ze losten de betrouwbaarheidsproblemen snel op in 2022. Ongelooflijk."

Ook Leclerc en Perez krijgen complimenten

Achter Verstappen was de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap spannend tot aan de laatste ronde in Abu Dhabi. Hakkinen vindt dat er een verdiende winnaar uit de bus is gekomen in de strijd tussen de coureurs van Red Bull en Ferrari. "Charles Leclerc heeft een fantastische race gereden om tweede te worden en runner op te worden achter Max."

"Checo Perez gaf alles, maar ik denk dat Charles de tweede plaats verdiende. Hij startte negen keer vanaf pole, won drie Grands Prix en - in de eerste seizoenshelft - zag het er naar uit alsof hij een dreiging vormde voor Max. Met de tweede plaats kunnen hij en Ferrari zich beter focussen op het kampioenschap van volgend jaar", aldus de Flying Finn.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

2 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"