Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Hakkinen: "McLaren-overwinning springplank naar nieuw succes"

Mika Hakkinen veroverde met McLaren twee F1-wereldtitels en blikt dan ook met grote tevredenheid terug op de Italiaanse Grand Prix die gewonnen werd door huidig McLaren-coureur Daniel Ricciardo. Lando Norris maakte het feestje compleet voor het Britse F1-team dat in de historie zeer succesvol is geweest in de koningsklasse van de autosport. Hakkinen hoopt dat de overwinning van Ricciardo in Italië het begin van een nieuw succesvol tijdperk betekent voor McLaren.

Ricciardo Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Na afloop van de Grand Prix van Italië sprak RacingNews365 met Zak Brown, directeur van het McLaren F1-team en de Amerikaan liet weten dat men er alles aan doet om weer een F1-team te worden dat kan meestrijden om de titels. Een gedachte waar voormalig McLaren-coureur en tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen graag in mee gaat.

"Ik ben hartstikke blij voor McLaren dat met Daniel Ricciardo de GP van Italië heeft gewonnen en dat de prachtige tweede plek van Lando Norris die het feestje voor het team dat ik zo goed ken compleet maakte", blikt Hakkinen bij Unibet terug op de race in Italië.

"Het duurde negen jaar voordat het team eindelijk weer een F1-race wist te winnen. Dat is lang voor een team dat 20 wereldtitels heeft veroverd. Deze overwinning komt voort uit het harde werk van de medewerkers binnen het team en de nieuwe koersstrategie die Brown en Andreas Seidl jaren geleden zijn ingeslagen."

"Het was speciaal om te zien hoe men tijdens het raceweekend op Monza groeide en iedere sessie steeds beter werd. Daarnaast maakte Ricciardo een sterke indruk door na zes maanden bij het team zijn eerste overwinning te boeken, ik deed er vier jaar voordat ik bij McLaren mijn eerste race won", aldus de immer oprechte Hakkinen.

"De koersverandering van het team heeft ervoor gezorgd dat het interessante tijden zijn voor de mensen die bij het team werken. Daarnaast kan de overwinning op Monza werken als een springplank naar nieuw succes in de komende jaren. Zo beschikt McLaren over een sterk rijdersduo en zal ook de tijd van Norris nog komen. Hij liet op Monza zien snel te zijn, maar ook de situatie goed te kunnen lezen en daarmee zijn steentje bij te dragen aan het succes van het team."

"Ricciardo's overwinning zal hem overigens een flinke boost geven en de zege was ook verdiend. Het is niet makkelijk om bij een ander team te gaan rijden, want je moet je zowel aanpassen aan de wagen als aan de teamleden. Daniel heeft hard moeten werken de afgelopen maanden en daardoor verdiende hij de overwinning in Italië."

Ook interessant:

Max Verstappen had nooit een straf mogen krijgen

Verstappen en Hamilton die een nieuw hoofdstuk toevoegen aan hun rivaliteit. McLaren dat schittert op Monza als in de hoogtijdagen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk hebben bijna te weinig tijd om alles te bespreken in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Daniel Ricciardo doet Red Bull en Verstappen een plechtige belofte