Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Hakkinen: "Zege verliezen doet pijn, Leclerc leert hiervan"

Als geen ander weet Mika Hakkinen hoe het is om een zekere Grand Prix-zege door de vingers te zien glippen. De Finse tweevoudig wereldkampioen moest, ondanks zijn vele successen, in het verleden meermaals lijdzaam toezien hoe hij een F1-race verspeelde vanwege mechnisch of persoonlijk falen.

Mika-Hakkinen-Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © @f1mikahakkinen

Desalniettemin schreef Hakkinen twee wereldtitels op zijn naam, te weten die van het seizoen 1998 en die van het jaar 1999. In diens Formule 1-carrière kwam de Flying Finn tot liefst twintig Grand Prix-zeges.

In zijn column voor goksite Unibet laat Hakkinen weten mee te leven met Charles Leclerc. De 21-jarige Ferrari-coureur leek afgelopen weekend zijn eerste Grand Prix-overwinning te scoren, tot een haperende cilinder een einde maakte aan die droom. Achtervolgers Lewis Hamilton en Valtteri Bottas konden Leclerc bij het sluiten van de markt nog inrekenen, waardoor de jonge Monegask niet eerste, maar derde werd.

"Voor Charles was het natuurlijk een hartverscheurend moment. Ik ben inmiddels de tel kwijt als ik na moet gaan hoe vaak ik een zekere zege door mijn vingers heb zien glippen, maar het hoort nu eenmaal bij gemotoriseerde sporten en je moet leren omgaan met extreme teleurstellingen", schrijft Hakkinen.

"We gaan nog veel zien van deze jongen, in het komende seizoen", wijst hij naar Leclerc. "Zoals Lewis Hamilton na de race al tegen Charles zei: hij heeft een lange carrière voor de boeg, raceoverwinningen volgen vanzelf. De volgende race vindt plaats in China, daar waar Ferrari vorig jaar de voorste startrij met beide wagens behaalde. Ik denk dat Charles en Sebastian Vettel die prestatie willen herhalen, om op zondag wraak te nemen voor Bahrein."

Hakkinen, afgelopen weekend te gast bij McLaren in Bahrein, is overigens van mening dat Ferrari eenvoudig de GP van China op haar naam kan zetten. "Gezien het lange rechte stuk kan Ferrari in China veel gebruik maken van het snelheidsverschil waarover iedereen sprak. De hamvraag is uiteraard of Leclerc wederom rapper gaat zijn dan Vettel. Als dat het geval is, dan zal Sebastian veel druk voelen", besluit de meervoudig F1-kampioen.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto