Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton bedankt fans en Mercedes voor podium: 'Dit zien we nergens ter wereld'

Lewis Hamilton is erg blij om na de chaotische Grand Prix van Groot-Brittannië op het podium te staan in zijn thuisrace. De Mercedes-upgrades hebben geholpen, maar volgens de Brit zijn Ferrari en Red Bull nog te snel.

Lewis Hamilton kon in de bloedstollende slotfase van de Grand Prix van Groot-Brittannië een podiumplaats veroveren tijdens zijn thuisrace. De Mercedes-coureur kwam, mede door problemen bij Ferrari en Red Bull, als derde over de finish. Hij bedankt zijn thuispubliek voor 'de grootste show in de geschiedenis' op Silverstone. "We zien dit nergens anders ter wereld. Het is de beste groep fans die wij zien, daar ben ik enorm dankbaar voor", aldus de zevenvoudig wereldkampioen. "Ik gaf alles vandaag toen ik achter de Ferrari's aan zat, maar ze waren te snel." Hij feliciteert racewinnaar Carlos Sainz met zijn eerste overwinning in de Formule 1. Sergio Perez werd tweede voor Red Bull, terwijl Max Verstappen na schade eerder in de race genoegen moest nemen met de zevende plaats. Hamilton weet dat de Oostenrijkse renstal nog steeds beter is: "Ze waren te snel op het rechte stuk voor mij, vandaag, maar ik ben dankbaar voor het harde werk van het team. We hebben een upgrade die ons een stap dichterbij heeft doen komen. We moeten blijven pushen."

Hamilton wil verbetering bij Mercedes

"We zijn wat tijd verloren tijdens de pitstop en daarna was ik aan het achtervolgen, achtervolgen en nog eens achtervolgen. De snelheid zat er goed in op beide banden, maar uiteindelijk was het een beetje te lastig met Red Bull achter mij. Ze zijn te snel op de rechte stukken, dus er moet nog verbetering komen. Een podium is echter een gigantische bonus voor ons", aldus Hamilton. De race op Silverstone begon met een horrorcrash, waarbij Guanyu Zhou keihard over de bandenstapel vloog. "Gelukkig is iedereen veilig na die enorme crash aan het begin van de dag", zegt Hamilton. "Voor de rest wil ik iedereen bedanken. We blijven pushen en ons best doen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'