Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "De fout van Verstappen was perfect"

Lewis Hamilton heeft voor de 97e keer in zijn carrière een Grand Prix gewonnen. De Brit moest er echter wel voor werken. Hij verschalkte op de baan zowel Valtteri Bottas als Max Verstappen. Laatstgenoemde maakte een voor Lewis perfect getimede fout, zo vertelt hij na afloop.

Hamilton Verstappen Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Lewis Hamilton was te sterk in Portugal voor Max Verstappen en Valtteri Bottas. De zevenvoudig wereldkampioen vocht zich tijdens de race langs zijn twee concurrenten en ging er met de overwinning vandoor. Kort na afloop was hij bekaf en stond hij al uit hijgend de pers te woord.

"Dat was zo’n zware race. Zowel fsysiek als mentaal was het zwaar om alles goed te laten verlopen. Er stond veel wind, dus het was makkelijk om snel een fout te maken. Ik had geen hele goede start net zoals Valtteri en toen verloor ik bij de herstart, die was niet goed, een plaats. Ik was niet blij met dat rommeltje", zo legt hij het moment uit waarop hij de tweede plek weg gaf aan Verstappen.

Het duurde echter niet lang voordat de Brit zich weer terug langs de Red Bull-coureur vocht. "Toen moest ik mezelf echt zo goed mogelijk positioneren. Ik weet niet meer hoe, maar Max maakte een fout in ergens tijdens zijn ronde en dat was perfect. Ik wist dat dat het moment zou zijn waarbij ik in de laatste sector zo dicht mogelijk op hem zou kunnen komen."

Nog tijdens de eerste stint haalde Hamilton ook nog teamgenoot Bottas in, waarna het feest compleet was. Hij greep de leiding (nadat hij de lang doorrijdende Perez had ingehaald) en gaf deze niet meer weg. "Met Valtteri moest ik de inhaalactie vroeg maken, voordat de banden er aan zouden gaan. Het lukte me om hem net in bocht één in te halen. Wat een geweldige race."

Nu gaat de focus op de Spaanse Grand Prix, die volgend weekend al is. Er is nog steeds genoeg ruimte voor verbetering, benadrukt Hamilton. "De komende dagen ga ik even kort naar huis en ga ik bijkomen van de race, dan draait het om herstellen. Angela Cullen (zijn fysio, red.) zal bij me zijn."

"Het gaat om herstellen en zo snel mogelijk weer de focus naar de volgende race verleggen. We heb een uitgebreide debrief, we zullen veel data hebben van deze race, want er zijn zeker verbeteringen die we kunnen maken. Het was zeker geen perfecte dag, dus we gaan ons op die niet perfecte dingen richten", zo sluit hij zijn verhaal af.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1