Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

"Hamilton deed er goed aan, weg te lopen voor interview"

Niet iedereen kon de actie van Lewis Hamilton, na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarderen. De Brit was na een lastige inhaalrace als tweede geëindigd, na vanaf de pole te zijn vertrokkken. Na het parkeren van zijn bolide besloot de Brit interviewer Martin Brundle te mijden, naar eigen zeggen vanwege 'fysieke problemen'. Brundle snapt echter volkomen dat Hamilton even geen zin had in een gesprek en verdedigt zijn landgenoot.

“De commentaren die ik heb gelezen waren allesbehalve mild. Hamilton zou geen respect hebben getoond voor het publiek, door meteen naar de kleedruimte te wandelen. Ik vind dat absolute nonsens", schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. "We vragen erg veel van onze helden, waarvan elke spiervertrekking meteen in beeld wordt gebacht. Elk woord, elke actie en elke gelaatsuitdrukking gaat direct de hele wereld over.”

“Ik had het voorrecht om Lewis te mogen interviewen na de kwalificatie en sprak hem uiteindelijk ook na de race. Na de poleposition te hebben veroverd sprong Lewis uit zijn wagen, bedankte hij het publiek en stond hij nog met helm en balaclava op toen ik al met camera en microfoon kwam aangezet. Zijn lichaam trilde van emotie, uitbundigheid en adrenaline. Hij deelde plichtsgetrouw zijn belevenissen met ons en ik zal dat moment nooit vergeten.”

“Als interviewer voelt het eigenlijk alsof je inbreuk doet op de privacy van de rijder, die zijn succes na de kwalificatie of race viert met teamleden en familie. Het door adrenaline gevulde moment levert echter gouden televisie op en we zouden het als een bonus moeten zien dat wij als kijker van dit moment mogen meegenieten. De coureur moet op zijn woorden letten en daarom valt het te begrijpen dat Lewis even een momentje voor zichzelf nodig had. Duidelijk teleurgesteld de Britse GP niet te hebben gewonnen, punten verloren in de strijd om het kampioenschap, aangereden door een Ferrari en niet binnengehaald tijdens de Safety Car-fase. Hij was niet blij en moest even afkoelen. We weten hoe emotioneel hij kan zijn en zodoende was dit een goede actie. Op het podium kon ik hem alsnog spreken en op dat moment was hij kalm en netjes."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"