© Mercedes

Nieuwsoverzicht

"Hamilton deed er goed aan, weg te lopen voor interview"

10 jul. 2018 13:45 René Oudman 1 reacties
Niet iedereen kon de actie van Lewis Hamilton, na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië, waarderen. De Brit was na een lastige inhaalrace als tweede geëindigd, na vanaf de pole te zijn vertrokkken. Na het parkeren van zijn bolide besloot de Brit interviewer Martin Brundle te mijden, naar eigen zeggen vanwege 'fysieke problemen'. Brundle snapt echter volkomen dat Hamilton even geen zin had in een gesprek en verdedigt zijn landgenoot.

“De commentaren die ik heb gelezen waren allesbehalve mild. Hamilton zou geen respect hebben getoond voor het publiek, door meteen naar de kleedruimte te wandelen. Ik vind dat absolute nonsens", schrijft Brundle in zijn column voor Sky Sports. "We vragen erg veel van onze helden, waarvan elke spiervertrekking meteen in beeld wordt gebacht. Elk woord, elke actie en elke gelaatsuitdrukking gaat direct de hele wereld over.”

“Ik had het voorrecht om Lewis te mogen interviewen na de kwalificatie en sprak hem uiteindelijk ook na de race. Na de poleposition te hebben veroverd sprong Lewis uit zijn wagen, bedankte hij het publiek en stond hij nog met helm en balaclava op toen ik al met camera en microfoon kwam aangezet. Zijn lichaam trilde van emotie, uitbundigheid en adrenaline. Hij deelde plichtsgetrouw zijn belevenissen met ons en ik zal dat moment nooit vergeten.”

“Als interviewer voelt het eigenlijk alsof je inbreuk doet op de privacy van de rijder, die zijn succes na de kwalificatie of race viert met teamleden en familie. Het door adrenaline gevulde moment levert echter gouden televisie op en we zouden het als een bonus moeten zien dat wij als kijker van dit moment mogen meegenieten. De coureur moet op zijn woorden letten en daarom valt het te begrijpen dat Lewis even een momentje voor zichzelf nodig had. Duidelijk teleurgesteld de Britse GP niet te hebben gewonnen, punten verloren in de strijd om het kampioenschap, aangereden door een Ferrari en niet binnengehaald tijdens de Safety Car-fase. Hij was niet blij en moest even afkoelen. We weten hoe emotioneel hij kan zijn en zodoende was dit een goede actie. Op het podium kon ik hem alsnog spreken en op dat moment was hij kalm en netjes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen