Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton doet interessant voorstel na hevige kritiek op de FIA en Pirelli

Tijdens de Grand Prix van Qatar ging het vooral over de hitte, track limits en banden. Lewis Hamilton heeft wel een mening over het laatste onderwerp.

Hamilton Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De banden: er werd veel over gezegd en geschreven tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar. Pirelli ontdekte op vrijdag dat de agressieve kerbstones voor grote problemen zorgden, waarna de limieten van de baan werden verschoven en coureurs minimaal drie pitstops moesten maken in de race. Lewis Hamilton vertelt tegen onder andere RacingNews365 dat hij niet blij is met de gang van zaken.

"Er moeten verbeteringen doorgevoerd worden op organisatorisch vlak", is de Engelsman stellig. Hij doet een suggestie voor een nieuwe bandentestlocatie. "Uiteindelijk moet ook de kwaliteit van de banden omhoog, want die fout ligt volledig bij Pirelli. We krijgen zo weinig testtijd en we testen ook niet op circuits met hogesnelheidsbochten. Dan zijn problemen als in Qatar het logische gevolg. Ik heb in een meeting voorgesteld om de bandentest aan het einde van het jaar op dit circuit te houden."

Hamilton vindt dat het probleem deels door de banden en deels door de auto's wordt veroorzaakt. "Je kan dit soort problemen verwachten als we deze banden krijgen en de auto's zoveel downforce produceren. Daar moet echt naar gekeken worden. Vroeger hadden we de helft van de downforce tot onze beschikking en meer grip met de banden van toen. Ik denk ook dat het volgend jaar alleen maar erger wordt", sluit de zevenvoudig wereldkampioen bezorgd af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap