Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Berger: 'Hamilton is sportief gezien hetzelfde als Senna'

Wie wordt de volgende Formule 1-grootheid op de grid? Voormalig coureur Gerhard Berger denkt dat het zal gaan tussen twee coureurs: Charles Leclerc en Max Verstappen.

Gerhard Berger heeft in zijn Formule 1-carrière tegen verschillende grootheden mogen racen, waaronder Michael Schumacher, Ayrton Senna en Alain Prost. De voormalig Ferrari-coureur durft te voorspellen dat Max Verstappen of Charles Leclerc de volgende 'grootheid' wordt in de koningsklasse. Op dit moment is dat volgens hem nog altijd zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur heeft volgens Berger veel weg van Senna. "Lewis is op sportief gebied erg gelijk aan Ayrton", zegt hij tegen La Gazzetta Dello Sport . "Ook zoals hij zijn race managet, hoe hij werk op politiek gebied doet en de manier waarop hij zijn team leidt. Senna had een charismatische persoonlijkheid waarmee hij de harten van bijna iedereen won. Ayrton en Lewis lijken op elkaar en zijn erg speciaal!"

Neemt Verstappen of Leclerc het stokje over?

Wie er na Hamilton de 'nieuwe grootheid' wordt? "Ik zou zeggen Verstappen", aldus Berger. "Maar Leclerc zou ook veel titels kunnen gaan winnen." De Oostenrijker kijkt graag naar de gevechten tussen de coureurs van Red Bull en Ferrari, die dit jaar - vooralsnog - zonder Mercedes strijden om de overwinningen. "Leclerc ik razendsnel en ik kan waarderen dat hij en Verstappen elkaar tot nu toe ruimte geven in de gevechten. Ze schenken daarbij een spektakel aan de fans. Ik heb mij tijdens de winterstop vaak afgevraagd of Leclerc en Carlos Sainz goed genoeg waren om voor Ferrari te gaan rijden, maar ik heb altijd gezegd van wel. Nu maar eens zien wie er tussen hun de nummer één zal zijn bij het team. Leclerc is in ieder geval heel sterk."

Berger bekijkt de kansen van Red Bull en Verstappen

Verstappen heeft volgens Berger een grote kans om meervoudig kampioen te worden, maar in 2022 begint de Limburger aan een achterstand op Leclerc. Er kan echter nog van alles gebeuren, want Red Bull heeft vorig seizoen bewezen dat ze zich niet zomaar laten kennen. "We spreken over grote strijders", aldus Berger. "Ze hebben net een seizoen achter de rug waarin ze hard hebben moeten strijden met Mercedes. Ze zijn het gewend om te vechten. De problemen met de motor helpen natuurlijk niet, maar de prestaties zijn goed. Ferrari heeft vooralsnog het voordeel dat ze een breder 'window' hebben waarin ze de banden kunnen managen. Alles ligt echter nog open..."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"