Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Hamilton furieus op Vettel over eerste herstart GP Azerbeidzjan

Lewis Hamilton is niet te spreken over de manier waarop Sebastian Vettel zich gedroeg achter de Safety Car. De Duitser koos er bij de herstart van de Grand Prix van Azerbeidzjan voor om het veld diverse keren te vertragen. Volgens Lewis Hamilton deed Vettel dit op onreglementaire wijze.

Vlak voor de eerste Safety Car-lijn liet de Sebastian Vettel het veld pas los, zodoende hadden de achtervolgers slechts vierhonderd meter om Vettel in te halen.

Volgens wereldkampioen Lewis Hamilton veranderde de Duitser meermalen van snelheid. Tegenover Auto, Motor und Sport zegt Hamilton: "Vettel vertraagde en versnelde de hele tijd, minimaal vier keer."

Hamilton zag dit en hield een andere lijn aan: "Zo reed ik naar hem toe, zodat ik niet te veel terug zou vallen. Het vervelende aan deze tactiek is dat deze stop-en-go zich voortzet in de rest van het veld."

Hamilton denkt dat Vettel een regel heeft overtreden: "Als de stewards dit tolereren, zal ik in de toekomst op eenzelfde wijze het veld loslaten achter de Safety Car."

De wereldkampioen deed vorig seizoen misschien wel hetzelfde in Baku. Toen ving hij het veld bij het uitkomen bij de vijftiende bocht op, waardoor Vettel achterin de Mercedes knalde. Uit woede reed Vettel tegen Hamilton aan. Hamilton beweert dat hij toen slechts een keer vertraagde om daarna een versnelling in te zetten.

Na een Safety Car-situatie, die veroorzaakt werd door een crash van de twee Red Bulls, had Bottas de leiding in de race bij de tweede herstart. Toen zat Hamilton nog voor de eerste Safety Car-lijn al bijna voor de Ferrari van Vettel: "Ik moest inhouden, want anders had ik voor de lijn al ingehaald."

Niet veel later vergingen de kansen van Vettel op een overwinning toen hij zijn banden blokkeerde bij een mislukte inhaalpoging op Mercedes-coureur Valtteri Bottas. Hamilton zag dat als kans om de leiding in het wereldkampioenschap over te nemen: "Toen wist ik dat ik kans had op de overwinning. Ik reed echter niet op de top van mijn kunnen, desondanks ben ik blij met de overwinning."

Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’