Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Geweldig dat ik Valentino Rossi in mijn F1-bolide mag zien rijden"

Waar verschillende MotoGP-rijders als Valentino Rossi, Marc Marquez en in een ver verleden Mick Doohan hun rondjes reden in Formule 1-bolides, daar zijn er weinig F1-coureurs die een overstap maakten naar de tweewielers. Lewis Hamilton reed vorig jaar echter al eens in het rond met Superbike-rijder Michael van der Mark en zal op 9 december op de Yamaha-machine van Rossi stappen.

Rossi-Argentinie_2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

De zesvoudig Formule 1-wereldkampioen is een groot MotoGP-fan en een gepassioneerd motorrijder: "Ik kijk altijd naar de MotoGP-races en bij Mercedes zijn er ook aantal jongens die graag motor rijden. Zelf rijd ik nu een aantal jaren op een tweewieler, maar toch ben ik slechts een aantal keer op een circuit rondgegaan met een motor", aldus Hamilton tegenover onder andere Sky Sport Italia.

"Ik kijk er echt naar uit om op de machine van Rossi te rijden en daarnaast krijg ik ook nog de eer om Valentino in mijn bolide te zien rijden, dat is écht geweldig! Ik ben heel benieuwd naar die dag, al zal ik niet naar mijn eigen tijden kijken. Dat doe ik eigenlijk nooit, want je kunt jezelf niet vergelijken met andere coureurs. Het wordt vooral een dag om van te genieten."

De wissel van machines tussen de twee legendes staat gepland op maandag 9 december op het circuit van Valencia. Eerder liet ook Rossi zich al zeer positief uit over de wissel, maar uitte hij ook zijn bezorgdheid over de mogelijk koude weersomstandigheden.

Luister hieronder de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel je bijpraten over alle gebeurtenissen in de Formule 1-wereld.

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez