Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton heeft slecht nieuws over mogelijke Mercedes-overstap Ricciardo

Daniel Ricciardo heeft vooralsnog geen F1-stoeltje voor 2023 en daarna. De McLaren-coureur is zijn opties aan het verkennen en werd gevraagd naar een mogelijke overstap naar Mercedes als Lewis Hamilton stopt. Hamilton haakt er zelf op in en zegt dat hij er niet aan denkt om te stoppen.

Daniel Ricciardo zal na het huidige Formule 1-seizoen vervangen worden door Oscar Piastri bij McLaren. Lando Norris heeft het andere stoeltje bij de Britse renstal, dus bij zijn huidige team is geen plaats meer in 2023. Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat de goedlachse Australiër een plekje kan vinden op de grid van volgend seizoen. Hij is in ieder geval druk met zijn toekomstplannen en in de persconferentie voor de GP van Italië is het natuurlijk weer een groot gespreksonderwerp. Ricciardo zou in gesprek zijn met een aantal andere F1-teams, waaronder mogelijk Mercedes. Hier is echter nog geen plaats voor hem, want Lewis Hamilton en George Russell rijden hier. Wel kan hij mogelijk Hamilton vervangen, mocht hij besluiten te stoppen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft echter geen goed nieuws voor Ricciardo. "Al jaren gaan er verhalen en geruchten over het feit dat ik ga stoppen, maar ik voel me fitter dan ooit. Daar focus ik mij ook op. Ik hou van wat ik doe en ik ben niet van plan om in de nabije toekomst te gaan stoppen", zegt hij tegen onder andere RacingNews365, waarna hij Ricciardo een schouderklop geeft. "Sorry, maatje." Ook een rol voor Ricciardo als test- en reservecoureur bij Mercedes ziet Hamilton niet als een geschikte optie. "Hij is veel te getalenteerd daarvoor en hij verdient het om naast ons te racen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als hij onderdeel is van ons team, maar op de derde plaats is niet wat het beste is voor hem. Als ik zijn manager zou zijn, dan zou hij ergens racen."

Ricciardo laat nog weinig los over zijn opties

Ricciardo wil niet te veel loslaten over de gesprekken met andere teams. Gevraagd naar de situatie met Mercedes, reageert hij lachend: "Geen commentaar!", om vervolgens wat serieuzer in te gaan op het onderwerp. "Om eerlijk te zijn hou ik alle opties open. Niet alleen voor volgend jaar, maar voor de toekomst in het algemeen." "Ik weet niet hoe volgend jaar er uit komt te zien, maar zoals Lewis al zei, wil ik op de grid staan. Ik wíl racen. Ik heb het al een aantal keer aangekaart de afgelopen tijd dat het een uitdagende periode is uit mijn carrière, maar het heeft mijn liefde voor de sport niet weggehaald. Ik wil nog steeds hier zijn en racen." "Dus ja, er zijn veel gesprekken gaande over volgend jaar en daar voorbij. Maar zoals ik eerder al aangaf: ik weet nog steeds niet zeker hoe dat er allemaal uit komt te zien", aldus Ricciardo.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'