Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton: "Ik ben geen vaderfiguur of leraar voor Verstappen"

Lewis Hamilton is met zijn 34 lentes bepaald niet de jongste coureur op de Formule 1-grid. Desondanks voelt hij zich nog wel jong en dus zeker geen vaderfiguur voor de jonge garde in de sport.

Verstappen hamilton 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Al jarenlang strijdt Lewis Hamilton vooraan mee in de Formule 1, waarbij hij het de laatste jaren tegen een groeiende meute jonge gasten op moet nemen, waaronder ook Max Verstappen. De suggestie dat hij een soort vaderfiguur is in de paddock wijst hij resoluut van de hand.

"Nee joh, ik voel me fucking jong. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe het is om net als hen 21 te zijn. Er komt een punt dat ik dat niet meer weet, maar zover is het nog niet", zo laat Hamilton optekenen in gesprek met de Telegraaf.

Vorig jaar leek Hamilton echter wel een belerend vingertje op te steken naar Verstappen, toen hij zijn ongelijk in het akkefietje met Esteban Ocon aan de kaak wilde stellen.

"Dat was niet om Max de les te lezen, hoor. Hij moet lekker doen wat hij denk dat goed is, het is niet aan mij om de leraar uit te hangen. Het valt me alleen op dat die jonge gasten soms denken alles al te weten, terwijl dat niet zo is. Ik ken dat, want ik ben ook zo geweest. Als ik nu echter met de jonge ik in gesprek kon gaan en hem kon vertellen wat ik nu weet, was ik in 2007 fluitend kampioen geworden bij mijn debuut."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco