Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Ik heb er geen woorden voor hoe pijnlijk dit is"

Lewis Hamilton moet de Grand Prix van Emilia-Romagna vertrekken vanaf plek veertien. Niet omdat hij pech had of er dingen fout gingen. Nee, het is de plek waarop Mercedes dit weekend staat. Pijnlijk, zo concludeert de Brit.

Hamilton smoke Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Na een dramatische kwalificatie op vrijdag hoopte Lewis Hamilton vanaf zijn dertiende plek nog een eerste stap richting de top tien te kunnen zetten, maar in de sprintrace van 21 ronden wist hij niemand in te halen en zag hij tot overmaat van ramp Yuki Tsunoda voorbij razen.

Logischerwijs stemt het Hamilton niet tevreden, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "Het was zeer pijnlijk dat we geen progressie konden boeken tijdens de sprintrace. Ik heb er geen woorden voor", zo lacht hij, ongetwijfeld als een boer met kiespijn. "We hoopten dat we in de top tien konden komen als we niet vastzaten in de DRS-trein. Dat had moeten lukken, maar helaas was dat niet mogelijk met onze snelheid."

Hoopvolle Hamilton

Op zondag moet de zevenvoudig kampioen het achterste van zijn tong laten zien als hij met een of meerdere WK-punten terug huiswaarts wil keren. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lewis zegt hoop te hebben in een plek in de top tien, maar noemt vervolgens alleen maar redenen op waarom dat eigenlijk heel lastig zal worden.

"Het doel voor de Grand Prix is om zo veel mogelijk terrein goed te maken, maar dat is een hele uitdaging met deze auto. We zijn namelijk niet echt snel op de rechte stukken en het gestuiter helpt ons ook niet echt", redeneert de Brit, die merkt dat inhalen ook lastig zal worden.

"We zijn hoopvol dat we stappen vooruit kunnen maken, maar je moet per ronde ongeveer 0,9 seconde sneller zijn dan de auto voor je als je 50% kans wilt hebben om in te halen. Dat voordeel hebben we niet op de coureurs waar we mee strijden. Maar we moeten proberen zoveel mogelijk eruit slepen. Ik geloof echt dat we in de punten kunnen eindigen, want elk punt telt", aldus Hamilton.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

44 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull