Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: "Ik heb er geen woorden voor hoe pijnlijk dit is"

Lewis Hamilton moet de Grand Prix van Emilia-Romagna vertrekken vanaf plek veertien. Niet omdat hij pech had of er dingen fout gingen. Nee, het is de plek waarop Mercedes dit weekend staat. Pijnlijk, zo concludeert de Brit.

Na een dramatische kwalificatie op vrijdag hoopte Lewis Hamilton vanaf zijn dertiende plek nog een eerste stap richting de top tien te kunnen zetten, maar in de sprintrace van 21 ronden wist hij niemand in te halen en zag hij tot overmaat van ramp Yuki Tsunoda voorbij razen. Logischerwijs stemt het Hamilton niet tevreden, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . "Het was zeer pijnlijk dat we geen progressie konden boeken tijdens de sprintrace. Ik heb er geen woorden voor", zo lacht hij, ongetwijfeld als een boer met kiespijn. "We hoopten dat we in de top tien konden komen als we niet vastzaten in de DRS-trein. Dat had moeten lukken, maar helaas was dat niet mogelijk met onze snelheid."

Hoopvolle Hamilton

Op zondag moet de zevenvoudig kampioen het achterste van zijn tong laten zien als hij met een of meerdere WK-punten terug huiswaarts wil keren. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Lewis zegt hoop te hebben in een plek in de top tien, maar noemt vervolgens alleen maar redenen op waarom dat eigenlijk heel lastig zal worden. "Het doel voor de Grand Prix is om zo veel mogelijk terrein goed te maken, maar dat is een hele uitdaging met deze auto. We zijn namelijk niet echt snel op de rechte stukken en het gestuiter helpt ons ook niet echt", redeneert de Brit, die merkt dat inhalen ook lastig zal worden. "We zijn hoopvol dat we stappen vooruit kunnen maken, maar je moet per ronde ongeveer 0,9 seconde sneller zijn dan de auto voor je als je 50% kans wilt hebben om in te halen. Dat voordeel hebben we niet op de coureurs waar we mee strijden. Maar we moeten proberen zoveel mogelijk eruit slepen. Ik geloof echt dat we in de punten kunnen eindigen, want elk punt telt", aldus Hamilton.

Viaplay
x