Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

'Hamilton in gesprek over Ducati MotoGP-deal'

Zien we Lewis Hamilton in 2025 in de MotoGP? Daar heeft het alle schijn van, aangezien hij in gesprek zou zijn om het Gresini Racing te kopen. Het team rijdt als satelietteam met Ducati-machines.

Hamilton rossi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Monster Energy

Lewis Hamilton zou er op inzetten het Gresini Racing MotoGP-team te kopen en als eigenaar in de topklasse van de wegracerij in te stappen. Dat meldt The Race, die dat vanuit meerder bronnen bevestigd heeft gekregen.

Van Hamilton is het algemeen bekend dat hij een groot liefhebber is van de MotoGP en tweewielers in het algemeen. In het verleden  zagen we hem zelfs in actie op een Yamaha-fabrieksmachine gedurende een PR-evenement waarbij Valentino Rossi in de Mercedes van Hamilton stapte.

Gresini is één van de meest historierijke teams in de MotoGP sinds de oprichting ervan midden jaren '90. Momenteel komt superster Marc Marquez uit voor de formatie, maar die maakt per 2025 de overstap naar het Ducati fabrieksteam.

De MotoGP wordt ondertussen overgenomen door Liberty Media, waarmee het dezelfde eigenaar krijgt als de Formule 1 en een extra Lewis Hamilton/MotoGP-link zou enkel goed zijn voor de exposure.

Overigens is het niet voor het eerst dat Hamilton een teameigenaar is van een raceteam. Enkele jaren geleden stapte hij met X44 in de Extreme E, de offroad tegenhanger van de Formule E. Sinds 2022 is hij tevens mede-eigenaar van de America Football club Denver Broncos.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership