Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton in zak en as na 'slechte dag': "Weet niet wat ik moet zeggen..."

Lewis Hamilton moest het met de tiende tijd doen in de representatieve tweede vrije training voor de Grand Prix van België. De Brit hoopt dan ook op regen.

Hamilton FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes was misschien wel één van de tegenvallers van de vrijdag op Spa-Franchorchamps. George Russell en Lewis Hamilton konden het tempo van McLaren en Max Verstappen niet volgen in de tweede vrije training en moesten het op een grote achterstand met de zesde en tiende plaats doen. Hamilton is niet tevreden.

"Het was een slechte dag", vertelt Hamilton tegenover F1TV. "Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Het ging heel goed in de afgelopen races, maar het voelde nu totaal anders aan. De eerste vrije training verliep niet geweldig, waarna de tweede oefensessie goed begon, totdat ik naar de softs wisselde. Ik kon niet verbeteren en we hebben wat balansproblemen. Het ging beter, maar de rest heeft een grotere stap gezet."

Hamilton, die cynisch lacht, hoopt dan ook op regen. "Ik voel me fantastisch voor de rest van het weekend. Als het droog blijft, is onze uitgangspositie niet goed. We staan 1,2 seconde achter de nummer één. Wel kunnen we natuurlijk zaken veranderen richting zaterdag, al zal onze auto het beter doen in de regen."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'