Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton juicht bijzonder idee toe: "Dat zou episch zijn!"

Recent werd bekend dat Formule 1-eigenaar Liberty Media ook de MotoGP heeft overgenomen. Lewis Hamilton zou het ontzettend gaaf vinden als de MotoGP en de Formule 1 gezamenlijke raceweekenden gaan organiseren.

Lewis Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Formule 1-eigenaar Liberty Media ook de MotoGP heeft overgenomen, gaat het regelmatig over de mogelijkheid om gezamenlijke raceweekenden te organiseren. Is het mogelijk om in één weekend zowel een MotoGP-race als een Formule 1-race te organiseren op hetzelfde circuit? Tot nu toe zijn er nog geen concrete plannen voor gemaakt, maar Lewis Hamilton ziet die mogelijkheid eventueel wel zitten. De Brit deed een paar jaar geleden nog een test met MotoGP-legende Valentino Rossi.

"Ik heb er niet veel over nagedacht, maar natuurlijk heb ik wel de krantenkoppen gelezen", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Ik denk dat Liberty Media geweldig werk heeft geleverd met de Formule 1. De waarde is duidelijk gestegen sinds 2017, dus ik denk dat ze het ook geweldig kunnen gaan doen met de MotoGP. Het is spannend, want ik hou van de MotoGP. Het zou episch zijn als we in hetzelfde weekend een race kunnen organiseren."

De zevenvoudig wereldkampioen heeft ook nog een grapje in huis. "Misschien zou ik in hetzelfde weekend in de MotoGP en in de Formule 1 kunnen racen! Dat zou echt cool zijn, maar uiteraard is dat onmogelijk."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"