Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton legt opmerking uit: "Bedoelde niet dat Verstappen vals speelde"

Een opmerking van Lewis Hamilton over de bandendruk van Red Bull ging na afloop van de Britse Grand Prix een eigen leven leiden. De WK-leider legt zijn korte boodschap over de boordradio uit.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daar waar bij de Mercedes-coureurs de stukken rubber er vanaf vlogen, wist Max Verstappen zijn banden uitstekend te controleren. Tijdens de tweede race op Silverstone stelde Lewis Hamilton een vraag cq. maakte hij een opmerking over de bandendruk van de Red Bull-coureur, die volgens hem erg laag zou zijn.

Dit werd door een aantal media aangegrepen om te suggereren dat hij daarmee impliceerde dat Red Bull vals zou spelen. Niets was minder waar, legt Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365 uit.

"Bij de start van de race hebben we minimale bandenspanning voor alle banden. Tijdens de race loopt deze op, naarmate je meer ronden aflegt. Ik denk dat bij ons de temperatuur en bandenspanning veel sneller opliep dan bij anderen."

"Je probeert dit onder controle te houden en de bandentemperatuur te verlagen, evenals de bandenspanning. Dat was ook waar ik op doelde", vertelt de Mercedes-coureur.

Hamilton liet daarbij zijn bewondering voor Red Bull nogmaals blijken: "Red Bull moet in staat zijn geweest om hun bandendruk tijdens de race lager te houden dan wij. Dat was ook de reden waarom wij wel blaren kregen. Dat was mijn theorie daarover."

Om daar expliciet aan toe te voegen dat hij nooit doelde op 'vals spel' of iets dergelijks: "Ik zei niet dat ze met een andere bandendruk zouden rijden, want we hebben allemaal dezelfde minimale bandendruk. Maar als je deze druk tijdens het racen laag weet te houden, dan kan je langer doorrijden op deze banden."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

68 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"