Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton legt opmerking uit: "Bedoelde niet dat Verstappen vals speelde"

Een opmerking van Lewis Hamilton over de bandendruk van Red Bull ging na afloop van de Britse Grand Prix een eigen leven leiden. De WK-leider legt zijn korte boodschap over de boordradio uit.

Verstappen Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Daar waar bij de Mercedes-coureurs de stukken rubber er vanaf vlogen, wist Max Verstappen zijn banden uitstekend te controleren. Tijdens de tweede race op Silverstone stelde Lewis Hamilton een vraag cq. maakte hij een opmerking over de bandendruk van de Red Bull-coureur, die volgens hem erg laag zou zijn.

Dit werd door een aantal media aangegrepen om te suggereren dat hij daarmee impliceerde dat Red Bull vals zou spelen. Niets was minder waar, legt Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365 uit.

"Bij de start van de race hebben we minimale bandenspanning voor alle banden. Tijdens de race loopt deze op, naarmate je meer ronden aflegt. Ik denk dat bij ons de temperatuur en bandenspanning veel sneller opliep dan bij anderen."

"Je probeert dit onder controle te houden en de bandentemperatuur te verlagen, evenals de bandenspanning. Dat was ook waar ik op doelde", vertelt de Mercedes-coureur.

Hamilton liet daarbij zijn bewondering voor Red Bull nogmaals blijken: "Red Bull moet in staat zijn geweest om hun bandendruk tijdens de race lager te houden dan wij. Dat was ook de reden waarom wij wel blaren kregen. Dat was mijn theorie daarover."

Om daar expliciet aan toe te voegen dat hij nooit doelde op 'vals spel' of iets dergelijks: "Ik zei niet dat ze met een andere bandendruk zouden rijden, want we hebben allemaal dezelfde minimale bandendruk. Maar als je deze druk tijdens het racen laag weet te houden, dan kan je langer doorrijden op deze banden."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Marko zeker: "In GP Australië zien we een andere Verstappen"