Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton legt vinger op zere plek na mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"

Lewis Hamilton kwam niet verder dan de negende plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. En dat terwijl de zevenvoudig wereldkampioen nog de snelste man was tijdens de tweede vrije training. Hamilton legt uit waar het aan schortte.

Hamilton Bahrain qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein draaide op een deceptie uit voor Lewis Hamilton. De Brit was duidelijk aan het zoeken en moest genoegen nemen met de negende plaats. Teamgenoot George Russell deed het met de derde plaats een stuk beter, dus het is aan Hamilton om uit te leggen waar het misging. Hoe kon het tij zo keren terwijl hij nog de snelste was tijdens de tweede vrije training?

"In de eerste en tweede vrije training hadden George en ik dezelfde set-up en voelde de auto geweldig aan", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Daarna ging George de ene kant op en ik de andere. Je zou kunnen concluderen dat mijn set-up niet goed was voor de kwalificatie, maar ik hoop dat hij goed is voor de race."

Veranderingen

Maar waarom voerde Hamilton dan veranderingen door? "Ik voelde me niet op mijn gemak qua racepace. Ik heb de auto dus veranderd om mijn racepace hopelijk te verbeteren. We zullen zien of dat echt het geval is, want de banden slijten snel en racepace is zeer belangrijk op dit circuit."

De Brit verbaasde zich wel tijdens de kwalificatie. "Het was een hele zware kwalificatie en het is verbazingwekkend hoe dicht iedereen bij elkaar zit. De startpositie van George is echt het bewijs dat iedereen geweldig werk heeft verricht in de fabriek. Ze hebben ons eindelijk een auto gegeven waarmee we kunnen vechten."

"Ik was gewoon niet in staat om daar gebruiken van te maken. Toen ik de set-up veranderde, zette ik iets op de auto wat we de afgelopen twee jaar niet hadden gedaan. Ik hoopte dat het zou werken en ben erbij gebleven. Het was tot nu toe echter niet per se leuk om mee te rijden", sluit Hamilton af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs