Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Lukt dat dit jaar niet, is dat niet het einde van de wereld"

Lewis Hamilton kan met een achtste wereldtitel dit jaar in de recordboeken op eenzame hoogte komen. Dat is het doel waar alles voor moet wijken, maar slaagt men niet in die opzet, dan is dat naar eigen zeggen niet het einde van de wereld.

Hamilton Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton heeft Michael Schumacher op heel veel pagina's in de recordboeken verstoten van de nummer één-positie. Statistisch gezien is hij al de allergrootste Formule 1-coureur en als daar een achtste wereldtitel bij komt, staat hij ook in dat rijtje los van de Duitser.

Dat is en blijft dan ook het doel voor dit jaar. Als de BBC hem vraagt of hij denkt dat hij die achtste titel dit jaar gaat pakken, antwoordt hij: "Ik hoop het! Dat is waar ik van droom en waar ik heel hard voor werk. Of dat nu is door te trainen, door in de simulator te stappen of door te werken met mijn engineer 'Bono' en mijn monteurs, dat is waar we het voor doen. Ik ben super gemotiveerd en sta mezelf geen afleidingen toe."

Vervolgens legt hij uit dat het niet makkelijk wordt en zeker niet makkelijker dan in voorgaande jaren: "De nieuwe regels hebben een flinke impact gehad op ons team. Vorig jaar al veranderden de motorregels, waardoor wij onze kwalificatiemodus verloren en dit jaar werd ons team geraakt door de nieuwe aero-regels. We doen wat we kunnen, maar ook het budgetplafond is nieuw in de Formule 1, dus dat maakt het moeilijker om (door) te ontwikkelen."

Of hij de titel gaat pakken, weet hij niet, maar één ding weet hij wel heel zeker: "Wat de uitkomst ook zal zijn, we maken een enorme groei door. En ik blijf nog wel een paar jaar plakken in de Formule 1, dus als het dit jaar niet lukt, dan is dat niet het einde van de wereld. Maar we gaan natuurlijk wel alles geven om ervoor te zorgen dat het wél lukt."

Ook interessant:

Zo werkt de sprintkwalificatie race

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zien we voor het eerst een sprintkwalificatie tijdens een Formule 1-weekend. Hoe werkt zo'n sprintkwalificatie nu eigenlijk?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"