Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton meest bestrafte Formule 1-coureur

Lewis Hamilton verzamelde volop strafpunten in de laatste races. De Brit die vaak zonder incidenten door het leven ging, ging niet alleen in Oostenrijk in de fout.

Hamilton Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Niet Max Verstappen, niet Sebastian Vettel of Lando Norris, maar Lewis Hamilton voert de strafbank van de Formule 1 aan. De Brit verzamelde in de afgelopen races diverse strafpunten, waardoor de teller op zeven staat.

Het eerste strafpunt kreeg Hamilton nadat hij via het gras tijdens de Duitse GP van 2019 de pitstraat op illegale wijze inreed. Twee strafpunten ontving de Brit nadat hij Alexander Albon in de rondte tikte tijdens de GP van Brazilië, waardoor Albon zijn eerste podiumplaats misliep.

Tijdens het GP-weekend in Oostenrijk ging Hamilton tweemaal in de fout. Voor het negeren van de gele vlaggen tijdens de kwalificatie ontving de Mercedes-coureur twee punten. Eenzelfde aantal ontving hij voor zijn touche met Albon tijdens de race.

Bij Vettel staat de teller op vijf strafpunten. Twee voor het van de baan rijden van Verstappen tijdens de Britse GP van vorig jaar en drie voor zijn doldrieste manier van terug op de baan keren tijdens de Italiaanse GP. Verstappen op zijn beurt heeft slechts twee punten op zijn naam staan, voor het negeren van de gele vlaggen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico.

Een coureur wordt voor een race geschorst op het moment dat hij 12 strafpunten verzameld heeft. Bij Hamilton vervalt een strafpunt op 28 juli.

Strafpunten Formule 1-coureurs na GP Oostenrijk 2020

Coureur Strafpunten
Hamilton 7
Vettel 5
Kvyat 3
Stroll 2
Raikkonen 2
Leclerc 2
Verstappen 2
Ricciardo 2
Norris 2
Giovinazzi 1
Albon 1
Magnussen 1
Hulkenberg 1

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen