Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Red Bull heeft een hele goede, buigende achtervleugel"

De achtervleugel van Red Bull blijft ook na de Grand Prix van Stiermarken nog onderwerp van gesprek. Lewis Hamilton haalde het onderdeel van de auto weer aan na de dominante zege van Max Verstappen in Oostenrijk.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In Oostenrijk werd Mercedes, in vergelijking met de Grand Prix van Frankrijk, niet door Red Bull geklopt op strategie. Max Verstappen was gewoon simpelweg sneller, moest ook Lewis Hamilton toegeven.

"We konden misschien met wat minder vleugel rijden dit weekend, maar dan waren we in de bochten langzamer geweest en zouden de banden sneller zijn gesleten", zegt de Brit na afloop van de race tegen diverse media waaronder RacingNews365.

Waar het dan wel aan ligt? Hamilton denkt het wel te weten. "Red Bull heeft echt een goede, buigende vleugel die ze het merendeel van het jaar hebben gehad. Ik denk dat ze ook al een hele tijd aan de ontwikkeling hebben gewerkt, maar wij niet", aldus de Brit. Een bijzondere opmerking, aangezien de flexibele achtervleugels sinds de GP van Frankrijk verleden tijd moeten zijn.

Niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Frankrijk en de races daarvoor kwam er eerst een Red Bull over de streep voordat de Mercedessen finishten. Dat had volgens Hamilton meerdere factoren die hij in de toekomst ook niet zo snel ziet veranderen. "Of het nou in Frankrijk met de motor was of een nieuwe vleugel of wat dan ook."

Hamilton vestigt zijn hoop daarom maar op een nieuwe regelwijziging, al weet hij niet of dat veel uit zal halen. "Ik weet niet of dat die buiging zal stoppen of niet, maar misschien dat dat het weer wat rechttrekt. We zullen zien."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

95 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"