Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton rekent op straffeloos seizoenseinde: "Hopelijk geen issue voor ons"

Ook in Mexico werd Lewis Hamilton de vraag waarvan je wist dat die zou komen gesteld. Gaat hij nog een gridstraf incasseren na een motorwissel? Hij hoopt en lijkt ook te denken van niet.

Het is in de persconferentie één van de eerste vragen die op Lewis Hamilton wordt afgevoerd: "Hoe zit het met de betrouwbaarheid bij Mercedes? Bestaat er een kans dat je een volgende straf voor een motorwissel moet incasseren?" Het antwoord ten overstaan van onder andere RacingNews365 is even kort en bondig als vol vertrouwen: "Ik denk dat onze motoren heel erg sterk zijn. En voor zover ik weet, rijden we er hopelijk mee door tot het einde van het seizoen", zo begint de Brit.

Mercedes-motorproblemen 'hopelijk' geen issue

"Dus ja, het is voor ons niet echt een issue hopelijk", vervolgt hij, waarmee hij wat voorbij gaat aan het feit dat de Mercedes-teamleiding openlijk aangeeft dat er wel degelijk zorgen zijn over de betrouwbaarheid van de Mercedes-motor. Tot nu toe bevond vooral Valtteri Bottas zich aan het ontvangende eind van de gridstraffen en motorwissels bij Mercedes.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"