Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton stapt in schoenen dominante Verstappen: "Dat wordt alleen maar makkelijker"

Lewis Hamilton weet als geen ander hoe het is om een dominante wagen onder je kont te hebben in de Formule 1. Hij legt uit wat Max Verstappen in zijn ogen nu ongeveer ervaart.

Max Verstappen won vijf van de laatste zeven races en de Red Bull-coureur staat ruim aan de leiding in het Formule 1-kampioenschap 2023. Op die manier stevent hij af op zijn derde F1-wereldtitel op rij.

Lewis Hamilton won er ooit zes in zeven seizoenen tijd, waarvan vier op een rij. In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt de Brit gevraagd hoe het is om zo dominant te zijn zoals Verstappen nu is. "Het wordt alleen maar makkelijker", antwoordt hij.

Gevraagd waarom, geeft hij een uitgebreide uitleg. "Zodra je de auto helemaal doorhebt en je weet dat de auto werkt in een bepaald werkvenster en consistent is, dan is het makkelijk om de wagen goed afgesteld te krijgen."

"Als je de auto hebt die ik nu bij Mercedes bijvoorbeeld heb, dan probeer je alles, elke mogelijke set-upcombinaties, om maar dat kleine beetje meer performance eruit te kunnen halen."

"Maar als je performance over hebt, dan hoef je niet altijd veel risicovolle beslissingen te nemen in de trainingen om die extra halve tiende of wat dan ook uit de auto te halen."

"Dan hoeft je team bijvoorbeeld ook minder te spelen met je bodywork (voor de koeling van de motor, red.), omdat je de motor niet op de limiet hoeft te gebruiken, omdat je nog performance over hebt. Je hoeft de banden niet zo ver te pushen, omdat je nog wat over hebt, dus je kan net wat meer van het gas afgaan, wat uiteindelijk voor een langere stint zorgt."

"Dat telt allemaal bij elkaar op en hoe meer je het oefent, hoe makkelijker het wordt."

Magie

Zelf heeft Hamilton al anderhalf jaar lang geen race gewonnen en zijn laatste kampioenschap dateert uit 2020. Voor de korte termijn vindt hij het niet het einde van de wereld dat hij niet meer zo'n dominante auto heeft.

Er zijn andere dingen waar hij voldoening uithaalt, zo vertelt hij. "Je hebt nog steeds werk te verrichten, je moet nog steeds presteren, geen fouten maken en focussen. Je moet nog steeds de best mogelijke beslissingen nemen."

"Daar komt veel druk bij kijken, dus voor mij is het makkelijk om gefocust te blijven op mijn taak en de dingen die ik kan controleren: mijn eigen performance en ervoor zorgen dat mijn team blijft pushen."

"Daar ben ik nog nooit moe van geworden, ik neem niets voor lief en het is een geweldig gevoel om een auto te hebben waarmee je de strijd aan kan gaan tijdens een raceweekend."

"Ik weet dat wij nu niet vechten voor de zege, maar je hebt altijd hoop dat je tijdens een weekend net dat beetje magie kan vinden. Elke positie die je pakt in de kwalificatie, maakt het verschil. Daar geniet ik nu wel van."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken