Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton stipt grootste tekortkoming van Mercedes aan

Het team van Mercedes was in Saoedi-Arabië ook het derde team. Lewis Hamilton en George Russell konden zich niet direct meten met de snellere Red Bulls en Mercedessen.

Ruim een halve seconde moet Lewis Hamilton toegeven op het stratencircuit in Djedda, terwijl teamgenoot George Russell zo'n zes tienden tekort kwam. Desondanks sprak Hamilton optimistische woorden na afloop van de vrijdagtrainingen: "Het was een goede dag. We hebben nog steeds dezelfde problemen als in de vorige race, maar we werken eraan." "Het is hier zeker een beetje lastiger met de hoge snelheidsbochten, maar de grip op de baan is echt goed. We moeten alleen wat snelheid vinden op de rechte stukken", stipt de Brit het belangrijkste pijnpunt van Mercedes aan. "We gaan er vanavond eens goed voor zitten, de data van vandaag analyseren en onszelf in de beste positie brengen voor de kwalificatie van zaterdag."

Teamgenoot Russell geniet van het racen op het razendsnelle stratencircuit, maar ook hij kampt met dezelfde problemen als een week eerder in Bahrein. "Het is geweldig om terug te zijn op het circuit van Jeddah. Het is supersnel en opwindend voor de coureurs, maar we kampen nog steeds met dezelfde problemen als vorig weekend in Bahrein." "We weten dat we nog veel werk moeten verzetten om het gat met Red Bull en Ferrari te dichten. Dit weekend zullen we vechten om onze kansen op punten te maximaliseren en zaterdag geven we in de kwalificatie alles. Er kan hier van alles gebeuren, dus het is belangrijk dat we binnen handbereik zijn om zoveel mogelijk punten te pakken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'