Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021

Hamilton troeft Red Bulls af in razend spannende kwalificatie GP Emilia-Romagna

Een spannend gevecht tussen de Mercedessen en Red Bull's leverde een poleposition op voor Lewis Hamilton. Max Verstappen start zondag vanaf de derde positie.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In het eerste deel van de kwalificatie was het Yuki Tsunoda die voor opschudding zorgde. De rookie parkeerde zijn wagen in zijn eerste vliegende ronde in de bandenstapels, wat zorgde voor rode vlag.

Nadat de AlphaTauri opgetakeld was, ging het sein op groen en zagen we direct de favorieten vooraan, waarbij Valtteri Bottas het voortouw nam. Max Verstappen wist zich ook voorin te mengen, maar gaf vier tienden toe op de Mercedes-coureur.

Vreugde was er bij het team van Williams dat met beide auto's door wist te dringen tot Q2. Afvallers in Q1: Raikkonen, Giovinazzi, Schumacher, Mazepin en Tsunoda.

Uitslag Kwalificatie - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

In Q2 kozen Verstappen en de beide Mercedessen ervoor om zich te kwalificeren op de medium band. Hamilton was in zijn eerste vliegende ronde nipt sneller dan Verstappen. Het waren echter Sergio Perez en Lando Norris die naar de snelste tijden gingen op de zachte band.

Teleurstellend waren de elfde positie voor Ferrari-coureur Carlos Sainz en de dertiende voor Sebastian Vettel. Afvallers: Sainz, Russell, Vettel, Latifi en Alonso.

Het was Hamilton die de koe bij de horens nam en nipt sneller was dan Verstappen, die gevolgd werd door teamgenoot Perez. Het gaatje tussen Hamilton en Verstappen bedroeg minder dan één tiende.

Met nog enkele minuten op de klok volgde de laatste ultieme run voor de coureurs. Hamilton wist Perez en Verstappen enkele duizendsten voor te blijven na een razend spannende kwalificatie. De top drie zat binnen één tienden van elkaar, met Vertappen als derde op 0,087 seconde.

Teleurstellend verliep de kwalificatie voor Bottas (5e) en uiteindelijk voor Norris (7e). De McLaren-coureur reed een tijd die goed genoeg was voor een plaats op de tweede startrij, maar overschreed de track limits.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP China Verstappen houdt kaarten tegen de borst: "We betreden het onbekende"