Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021

Verstappen met afstand snelste in derde training GP Emilia-Romagna

Max Verstappen heeft de derde training op het circuit van Imola als snelste afgesloten. De Red Bull-coureur was met afstand de snelste rijder en bleef Lando Norris en Lewis Hamilton voor.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Op het zonovergoten circuit van Imola begonnen de coureurs aan de derde vrije training. Daarbij was het Ferrari dat als eerste de 1.16 indook op de medium band, maar het duurde niet lang voordat ook Red Bull en Mercedes zich van voren lieten zien.

Door de lage temperaturen warmden de coureurs hun banden voorzicht op, waarbij de tweede snelle ronde een aanzienlijk betere rondetijd opleverde. Namens Red Bull was het Sergio Perez die op de medium band kortstondig naar de snelste tijd ging.

Mercedes koos ervoor om Valtteri Bottas en Lewis Hamilton direct op de zachte band naar buiten te sturen. Net op het moment dat ook Verstappen op het rode rubber naar buiten ging crashte Nicholas Latifi die voor een kortstondige rode vlag zorgde.

Uitslag Derde vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Na een zeer korte onderbreking konden de Mercedes-coureurs en Verstappen zich op gaan maken voor hun eerste vliegende ronden. Verstappen opende met een 1.16,2 maar Bottas dook daar bijna drie tienden onder door. De tijd van de Nederlander werd hem echter ontnomen omdat hij bij de chicane de tracklimits overschreed. In een tweede vliegende ronde was Verstappen razendsnel, drie tienden sneller dan Bottas in de eerste sector, maar hij maakte een foutje en brak zijn run af.

Een derde snelle ronden op de inmiddels negen ronden oude zachte band, waar het best wel vanaf was, leverde Verstappen kortstondig de snelste tijd op. Gasly (medium) en Leclerc (soft) doken daar al snel onderdoor.

Het wachten was op de kwalificatieruns van Red Bull en Mercedes op de zachte band. Hamilton nam het voortouw, maar Norris dook een tiende onder zijn tijd in de McLaren.

Verstappen ging in de slotminuten op een nieuwe set van de zachte band de baan op. De Red Bull-coureur verpulverde de snelste tijd met liefst vier tienden. Hij bleef Norris, Hamilton en Perez ruim voor.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'