Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verontschuldigt zich bij Mercedes: "Sorry dat ik niet kon wat Russell kon"

Lewis Hamilton heeft een zwaar teleurstellend weekend achter de rug in Imola. De sprintrace eindigde hij als dertiende, maar in de Grand Prix op zondag verloor hij nog een plek: P14 was het eindresultaat. Na afloop was hij dan ook niet in een al te beste stemming.

Lewis Hamilton zag zijn teamgenoot George Russell tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna aan de horizon verdwijnen en uiteindelijk als vierde finishen, maar zelf stond hij tien plekken lager: P14. Tijdens de race zag hij Esteban Ocon, Alexander Albon en Pierre Gasly voorbij komen. Vervolgens zat hij muurvast achter de AlphaTauri-coureur, die Hamilton ronden lang achter zich wist te houden. Hamilton verscheen na afloop voor de microfoon van onder meer RacingNews365 en blikte terug op een teleurstellende race en weekend in het algemeen. "Het was niet frustrerend, maar ik wist geen terrein goed te maken", zo velt hij zijn oordeel over de Grand Prix. "Ik weet niet wat het probleem was, maar ik was gewoon niet snel genoeg om Gasly in te halen. Het is lastig, maar gelukkig hebben we het einde gehaald", eindigt hij sarcastisch.

Hamilton zegt sorry

Hamilton weet niet precies hoe hij zijn problemen uit moet leggen. Daar waar hij vast zat achter Gasly, wist Russell aan het begin van de race wel plekken goed te maken. De Brit vindt het jammer dat dat hem niet is gelukt en verontschuldigt zich dan ook. "Al met al was het een lastig weekend. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is niet makkelijk, maar we voelen het allemaal als team. Gelukkig heeft George wat punten gehaald voor Mercedes. Mijn excuses aan het team dat ik niet hetzelfde als hem heb kunnen doen..." Werk aan de winkel voor Mercedes dus, maar dat was al langer duidelijk. "Binnen het team voelen we dit allemaal, maar iedereen doet zijn best. Niemand geeft op en iedereen probeert zo snel mogelijk voor verbetering te zorgen. Vandaag was ik tijdens de race in ieder geval een makkelijke prooi."

Miami

Lewis Hamilton kan zich nu op gaan maken voor de GP van Miami over twee weken. Hij zit daar op dit moment echter niet op te wachten. "Ik kan momenteel niet zeggen dat ik er echt naar uitkijk, maar de komende dagen zal ik waarschijnlijk een wat positievere mindset krijgen", lacht hij cynisch. "Op maandag ga ik meteen naar de fabriek om samen met het team te kijken wat er verbeterd kan worden", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"