Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2021

Hamilton verplettert Verstappen, Perez stelt hevig teleur in kwalificatie GP Qatar

Max Verstappen heeft zich als tweede gekwalificeerd voor de Grand Prix van Qatar. De pole was er voor Lewis Hamilton, die domineerde.

Verstappen Qatar quali
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool/Getty Images

Verstappen en Hamilton nek aan nek

Op een verlicht Losail International circuit begonnen de coureurs aan de kwalificatie. In Q1 waren het direct de Mercedessen die het voortouw namen, waarbij ze met name in sector 1 tijd wonnen op Max Verstappen. De Nederlander wist echter goed in het spoor te blijven bij Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. Een tweede snelle ronde leverde hem de snelste tijd op met een 1.21,996 - de eerste 1.21 van dit weekend.

De verschillen vooraan waren bijzonder klein want de top drie gaf elkaar slechts 0,023 seconde toe. Daarachter onderstond het gat naar Sergio Perez van liefst vier tienden. Hamilton dook in de slotseconden bijan een tiende onder de tijd van Verstappen.

Afvallers in Q1: Raikkonen, Latifi, Giovinazzi, Schumacher en Mazepin

Uitslag Kwalificatie - Qatar

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Perez stelt teleur: uitgeschakeld in Q2

In Q2 geen verrassingen qua bandenkeuze, alle favorieten kozen ervoor om zich te kwalificeren op de medium band. Dit betekent dat ze ook op deze band zondag de race moeten starten.

Hamilton kende een uitstekende eerste run en was drie tienden sneller dan Verstappen en Bottas. Het was Pierre Gasly die zich op de zachte band nog tussen de titelrivalen wist te wurmen. Hamilton won in iedere sector wat tijd op Verstappen, die eigenlijk net te dicht achter teamgenoot Sergio Perez op de baan reed.

Veel grote verrassingen waren er in Q2, doordat Perez, Leclerc en Ricciardo niet doorgingen naar Q3. Met name voor Perez, die zelfs de zachte band gebruikte, was het een zeer pover optreden.

Afvallers in Q2: Perez, Stroll, Leclerc, Ricciardo en Russel.

Ongekend spannend gevecht voor de poleposition

Met alle coureurs op nieuwe rode banden was het de grote vraag wie zich konden mengen in de strijd om de poleposition. Kon Verstappen knokken om de pole, of was Mercedes te machtig? En wist Gasly zijn sterke weekend een passend vervolg te geven.

In de eerste run was het wederom Hamilton die het snelste was. Verstappen gaf bijna twee tienden toen en was alleen in sector 1 het snelste. Hamilton noteerde paarse tijden in sector 2 en 3. Vlak achter de Red Bull-coureur maakte Bottas de top 3 compleet. Gasly en Alonso wisten op de posities vier en vijf goed in het spoor te blijven.

Alles kwam aan op de laatste run in de slotseconden van de kwalificatie. Mercedes koos ervoor om als eerste de baan op te gaan, terwijl Verstappen de coureur was die als allerlaatste zijn vliegende ronde af kon maken.

Hamilton verpulverde zijn eigen snelste rondetijd met drie tienden en was zes tienden los van het veld. Verstappen kende een redelijke ronde, maar kwam niet in de buurt van Hamiltons tijd en start de race vanaf de tweede positie.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Qatar 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'