Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Hardnekkige problemen aan Red Bull-bolide Verstappen nog altijd niet opgelost

Het probleem met de DRS-achtervleugel van de Red Bull-bolide is nog altijd niet opgelost, zo moet Christian Horner toegeven. De vleugel met wat minder downforce kan erg belangrijk zijn in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Tijdens het Grand Prix-weekend in Qatar was duidelijk te zien dat de bolides van Max Verstappen en Sergio Perez problemen hadden met de achtervleugel van de RB16B. Om het probleem tijdelijk te verhelpen werd er gekozen voor een andere achtervleugel. Dit was volgens teambaas Christian Horner geen probleem in Doha, maar in de komende races is de defecte achtervleugel broodnodig.

"De andere vleugel had al onze voorkeur, we wilden met de set-up deze richting ingaan", zegt Horner tegen onder meer RacingNews365 over de wissel naar de achtervleugel met meer downforce. Deze vleugel had het DRS-probleem niet, wat ook duidelijk te zien was toen de bolides in actie kwamen tijdens de kwalificatie voor de GP van Qatar.

Probleem moet voor Jeddah verholpen zijn

Volgens Horner is de kans reëel dat de kapotte achtervleugel gebruikt moet gaan worden op het stratencircuit van Jeddah. Met de vele lange rechte stukken is topsnelheid en dus een vleugel met minder neerwaartse druk belangrijk. "Als we deze vleugels straks nodig hebben in Jeddah en Abu Dhabi, dan moeten ze natuurlijk gerepareerd zijn", aldus de Red Bull-teambaas.

Het probleem bevindt zich volgens Horner in het aandrijfmechanisme van de DRS-vleugel. "Gekeken naar de betrouwbaarheid moet het mechanisme relatief makkelijk op te lossen zijn. We gebruiken dit onderdeel al jaren, dus het is geen nieuwe ingewikkelde technologie." Hij is er dan ook van overtuigd dat het probleem voor de GP van Saoedi-Arabië is opgelost.

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden