Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil crash met Verstappen voorkomen: "Maar sommige dingen kan ik niet controleren"

Na opnieuw een crash tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen in Saoedi-Arabië blijft menig Formule 1-volger met een prangende vraag zitten: gaat de titel beslist worden door wéér een crash? De twee rivalen hopen in ieder geval dat het een nette race wordt in Abu Dhabi, al kunnen ze een incident natuurlijk niet helemaal uitsluiten.

Bij de aftrap van het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi waren alle ogen gericht op Lewis Hamilton en Max Verstappen. Op gelijke voet beginnen ze aan de laatste race van het seizoen, al heeft Verstappen het voordeel dat hij de wereldtitel grijpt als beide coureurs buiten de punten vallen door bijvoorbeeld een crash. Dit was dan ook het gesprek van de dag: gaat de titel gewonnen worden door een crash? "Als coureur denk je niet aan dat soort dingen", zegt Verstappen tegen onder meer RacingNews365 . "Je gaat naar een weekend en je wilt als team het best mogelijke doen. Je wil de race winnen." Volgens de Nederlander is het duidelijk waarom er zoveel over gespeculeerd wordt. "De media gaan deze dingen zeggen, maar ik wil er verder niet zoveel over kwijt. Ik ben hier gekomen om het best mogelijke te doen. Natuurlijk wil ik winnen dit weekend."

Hamilton besteedt er geen energie aan

"Ik heb er niet zo heel veel aan toe te voegen", zegt Hamilton in eerste instantie. De Mercedes-coureur let vooral op zijn voorbereiding en hoe hij zelf in de race staat. "Ik heb er verder geen controle over. Ik besteed er ook geen energie aan. Mijn focus ligt op het best mogelijke te doen, want niemand dacht nog dat het zo nek aan nek zou gaan. Wij zitten in ieder geval, gekeken naar de afgelopen races, in een goede positie." Hamilton voegt er nog aan toe dat er 'soms dingen gebeuren die hij niet kan controleren', maar bekijkt de race als elke andere race en elk ander gereden kampioenschap. "Het is gewoon weer een kampioenschap. Ik ben weer begonnen vanaf nul toen het nieuwe seizoen begon. Ik stap in mijn auto met nummer 44 en zie dan weer met wie ik moet vechten om het WK."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie