Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton wil geen Mercedes-proefkonijn meer zijn: "Misschien kan Russell het doen"

Mercedes is dit seizoen constant opzoek naar verbetering. Om dat te kunnen bewerkstelligen experimenteert de Duitse renstal met onderdelen op de W13 van Lewis Hamilton. Maar hoelang wil Hamilton dit seizoen nog het proefkonijn van Mercedes zijn?

Lewis Hamilton finishte voor de tweede keer dit seizoen boven teamgenoot George Russell en pakte daarmee ook zijn tweede podium van het seizoen. Voor de Grand Prix van Canada leek Russell de dominante man te zijn bij Mercedes. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff is daar een logische verklaring voor. Mercedes experimenteert namelijk met verschillende onderdelen op de W13 van Hamilton. Aan de Mercedes-coureur werd gevraagd hoelang Mercedes hem nog als 'proefkonijn' gaat gebruiken en wanneer hij zich weer kan focussen op het racen. "Misschien kan George in de tweede helft van het seizoen de experimenten doen!", begint Hamilton met een lach waarna hij vervolgens aangeeft dat de experimenten hem tijdens een Grand Prix-weekend hinderen. "We proberen gewoon vooruitgang te boeken als team. En ja, ik denk dat we in de toekomst wat voorzichtiger zullen zijn met het doen van te veel experimenten, omdat het je echt hindert tijdens het weekend. Vooral als je bijvoorbeeld alleen maar de eerste en tweede training kunt rijden op een droge baan", zoals in Canada het geval was.

Hamilton droomt ervan om opnieuw te kunnen strijden met Red Bull

Ondanks het feit dat Hamilton opnieuw moest experimenteren met onderdelen tijdens het Grand Prix-weekend in Canada, bemachtigde de zevenvoudig wereldkampioen een plekje op het podium. Voor de tweede keer dit seizoen leek de W13 daadwerkelijk een grote stap vooruit te hebben gemaakt en verdween het stuiteren van de bolide als sneeuw voor de zon. "Ik denk dat we veel kunnen leren van dit weekend; dat we ons kunnen verbeteren voor de toekomst", vertelt Hamilton. "De snelheid was echt geweldig in de race en dat is goed om te zien. Dat is niet altijd het geval geweest met deze auto. Het was leuk om een beetje een goed gevecht met haar te hebben, haar of hem, hoe je een auto ook noemt." De volgende race die op het programma staat is de Grand Prix van Groot Brittannië, de thuisrace van beide Mercedes-coureurs. Vorig jaar werd de race gewonnen door Hamilton en hij hoopt ook dit jaar te kunnen vechten met Red Bull en Ferrari. "Silverstone is zo'n belangrijke race voor ons dus ik hoop echt dat... Ik wil gewoon in gevecht zijn met deze jongens (Red Bull en Ferrari). Aan het einde van de race in Canada, toen de safety car binnenkwam en we opnieuw begonnen te racen hoopte ik gewoon dat ik... Droomde ik ervan om met hen in gevecht te blijven, maar zij waren te snel. Uiteindelijk komen we er wel", sluit de Brit hoopvol af.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Red Bull 'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'