Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ziet gat naar Red Bull en Ferrari krimpen: "Geweldig om dit te zien"

Lewis Hamilton is zeer tevreden over de progressie van Mercedes. In Hongarije kwam hij als tweede over de finish, terwijl teamgenoot George Russell derde werd. Hij ziet het gat naar Red Bull en Ferrari krimpen.

De Grand Prix van Hongarije werd gewonnen door Max Verstappen, met Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell ook op het podium. Het was niet wat de Duitse renstal had gehoopt met Russell vanaf pole, maar alsnog een zeer sterk resultaat voor het team. Hamilton is in ieder geval tevreden. Hoe dit resultaat is behaald, dat weet hij niet precies. "Ik had het lastig aan het begin van de race en ik wist niet of ik bij kon blijven met de mannen aan de voorkant van het veld, maar beetje bij beetje werd ik comfortabeler met de balans van de auto. Ik had een erg goede start, dat ook. Ik wil mijn team bedanken voor het pushen en nooit op te geven dit jaar." Voor de tweede race op rij staan Hamilton en Russell samen op het podium. "Dat is erg speciaal, al is het resultaat natuurlijk wel wat ongelukkig voor George. De andere gasten (Ferrari en Red Bull, red.) hebben nog steeds een voordeel, maar we zijn het gat duidelijk aan het dichten. Het is geweldig om te zien dat we de zomerstop ingaan wetende hoeveel performance wij hebben. Hopelijk kunnen we in de tweede seizoenshelft vechten met de gasten vooraan."

Koude weersomstandigheden voordeel voor Mercedes

"Het koudere weer is zeker weten wat beter voor ons. Ik kan je niet precies vertellen waarom, maar ik ben er wel dankbaar voor", aldus Hamilton, die nog hoopte op een regenbui in de slotfase van de race. "Dan kon ik Max aanvallen, maar er waren geen ronden meer over." Na een matige kwalificatie is Hamilton zeer tevreden over zijn eigen resultaat. "DRS werkte vandaag gelukkig weer goed. Twee tweede plaatsen in een rij: ik ben heel erg blij. Bedankt voor alle fans en alle support. Geniet van de zomer!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'