Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ziet Red Bull-kopie na Red Bull-kopie: "Maar Mercedes is niet zo"

Negen van de tien Formule 1-bolides voor het komende seizoen zijn gepresenteerd. In het tweede seizoen met het nieuwe pakket reglementen beginnen de teams ook wat meer naar de concurrenten te kijken en dan natuurlijk vooral naar regerend kampioen Red Bull. Mercedes doet dit echter niet, aldus Lewis Hamilton.

Vrijwel alle Formule 1-bolides voor het komende seizoen zijn gedeeld met het grotere publiek. De launch van Alpine, het tiende team, staat donderdagavond gepland en eigenlijk weten we ook nog vrij weinig van de nieuwe Red Bull RB19. Toch zien we genoeg 'Red Bull' op de F1-grid, want meerdere teams hebben gekeken naar het winnende concept van de regerende wereldkampioenen van 2022. Bij Mercedes kijken ze liever niet naar de concurrenten en focussen ze zich vooral op zichzelf, zo legt Lewis Hamilton uit na de launch van de W14. Ten overstaan van onder andere RacingNews365 wijst hij naar het verleden van de Duitse renstal. "Maar Mercedes is nooit een team geweest dat anderen heeft gekopieerd." "We hebben altijd onze eigen ideeën gevolgd en we zijn een team dat ontzettend creatief en innovatief is. We houden ervan om het op onze manier te doen en dat heeft in het verleden gewerkt. Je ziet nu dat veel auto's de richting opgaan van hoe de Red Bull eruit zag, behalve Ferrari misschien." Bij de launch van de Mercedes W14 werd duidelijk dat ze nog altijd geloven in het concept waarmee ze in 2022 maar weinig competitief waren. "We dachten dat de auto snel was, maar dat was hij met alle problemen niet. Komend seizoen ziet de auto er op veel vlakken ongeveer hetzelfde uit. Sommige dingen zijn lastig te veranderen, maar je moet vertrouwen hebben in de engineers. Dat heb ik."

Mercedes denkt in oplossingen

Overstappen naar een ander concept zoals het Ferrari- of Red Bull-concept, dat is geen optie voor Hamilton en Mercedes. "We blijven hierbij en ik hoop dat de auto de karakteristieken heeft waar we om gevraagd hebben. Als dat niet zo is, dan vinden we wel een andere manier." "De engineers en de ontwerpers hebben er hun werk van gemaakt om te denken in oplossingen. We maken ons klaar voor een 'wat als?'-situatie. We hebben geen glazen bol en je weet nooit wat er te wachten staat. Je kan jezelf alleen maar voorbereiden en de problemen tackelen als ze zich voordoen", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi