Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ziet Red Bull-kopie na Red Bull-kopie: "Maar Mercedes is niet zo"

Negen van de tien Formule 1-bolides voor het komende seizoen zijn gepresenteerd. In het tweede seizoen met het nieuwe pakket reglementen beginnen de teams ook wat meer naar de concurrenten te kijken en dan natuurlijk vooral naar regerend kampioen Red Bull. Mercedes doet dit echter niet, aldus Lewis Hamilton.

Mercedes W14 launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Vrijwel alle Formule 1-bolides voor het komende seizoen zijn gedeeld met het grotere publiek. De launch van Alpine, het tiende team, staat donderdagavond gepland en eigenlijk weten we ook nog vrij weinig van de nieuwe Red Bull RB19. Toch zien we genoeg 'Red Bull' op de F1-grid, want meerdere teams hebben gekeken naar het winnende concept van de regerende wereldkampioenen van 2022.

Bij Mercedes kijken ze liever niet naar de concurrenten en focussen ze zich vooral op zichzelf, zo legt Lewis Hamilton uit na de launch van de W14. Ten overstaan van onder andere RacingNews365 wijst hij naar het verleden van de Duitse renstal. "Maar Mercedes is nooit een team geweest dat anderen heeft gekopieerd."

"We hebben altijd onze eigen ideeën gevolgd en we zijn een team dat ontzettend creatief en innovatief is. We houden ervan om het op onze manier te doen en dat heeft in het verleden gewerkt. Je ziet nu dat veel auto's de richting opgaan van hoe de Red Bull eruit zag, behalve Ferrari misschien."

Bij de launch van de Mercedes W14 werd duidelijk dat ze nog altijd geloven in het concept waarmee ze in 2022 maar weinig competitief waren. "We dachten dat de auto snel was, maar dat was hij met alle problemen niet. Komend seizoen ziet de auto er op veel vlakken ongeveer hetzelfde uit. Sommige dingen zijn lastig te veranderen, maar je moet vertrouwen hebben in de engineers. Dat heb ik."

Mercedes denkt in oplossingen

Overstappen naar een ander concept zoals het Ferrari- of Red Bull-concept, dat is geen optie voor Hamilton en Mercedes. "We blijven hierbij en ik hoop dat de auto de karakteristieken heeft waar we om gevraagd hebben. Als dat niet zo is, dan vinden we wel een andere manier."

"De engineers en de ontwerpers hebben er hun werk van gemaakt om te denken in oplossingen. We maken ons klaar voor een 'wat als?'-situatie. We hebben geen glazen bol en je weet nooit wat er te wachten staat. Je kan jezelf alleen maar voorbereiden en de problemen tackelen als ze zich voordoen", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

De nieuwe F1-bolide van Mercedes uit alle hoeken en standen!

De Mercedes W14 is zojuist onthuld door het Formule 1-team. Benieuwd naar het strijdwapen van Lewis Hamilton en George Russell in 2023? Bekijk dan de W14 in alle hoeken en standen in onderstaand foto-album!

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Presentatie nieuwe Formule 1-auto's 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull