Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hill: "Alleen coureurs als Schumacher, Hamilton, Senna en Verstappen kunnen dat"

Damon Hill geniet ervan om Lewis Hamilton de records te zien verbeteren. Toch vindt de wereldkampioen van 1996 het lastig om coureurs uit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken, al ziet hij wel een overeenkomst tussen Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Ayrton Senna en Max Verstappen.

Hamilton schumacher helm
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In een column in de Gazzetta dello Sport laat Damon Hill weten dat hij een speciale overeenkomst ziet tussen Lewis Hamilton, Michael Schumacher, Ayrton Senna en Max Verstappen. "Alle vier waren of zij of zijn zij in staat om een team naar een grotere hoogte te tillen. Zij zetten hun team op een bepaalde manier aan het werk, waardoor het zelfs van buiten de garage is te zien dat er iets speciaals aan de gang is. Je ziet toch dat bij de teams waar Schumacher, Hamilton, Senna en ook nu Verstappen rijdt, men net iets harder aan het werk is. Die jongens geven het team net wat extra, waardoor de mensen binnen het team net die stap extra willen maken."

De voormalig Williams-rijder ging ook dieper in op de vergelijking tussen zijn landgenoot Hamilton en zijn voormalig concurrent Schumacher: "Het is lastig om coureurs vanuit verschillende tijdperken met elkaar te vergelijken. Wat ik wel weet is dat ze beide vanaf het moment dat ze de sport in kwamen, al indruk maakten. Ze reden meteen vooraan en leken iets magisch over zich heen te hebben. Andere coureurs denken natuurlijk dat ze ook die supertalenten kunnen verslaan, maar dat kan helemaal niet. Natuurlijk lukt het je af en toe weleens om ze te verslaan, maar nooit op structurele basis. Dat zie je ook terug in het tennis als je naar mannen kijkt als Roger Federer of Rafael Nadal, dat is precies hetzelfde verhaal."

Toch probeert Hill om op basis van racedetails een betere vergelijking te maken tussen de twee meervoudige wereldkampioenen: "Als ik naar Schumacher kijk, dan denk ik bijvoorbeeld dat Senna snellere was over één ronde. In de kwalificatie was de Braziliaan beter dus, maar daar stond tegenover dat Schumacher in de race iets speciaals was. Hij was zo ontzettend constant, dat was echt onwaarschijnlijk knap. Toch is naar mijn gevoel Hamilton wat rustiger tijdens de race, al komt dat op de boardradio niet altijd zo over", aldus Hill.

"Al met al zijn Lewis en Michael in ieder geval twee totaal verschillende karakters. Lewis is wat emotioneler, terwijl je van Michael nooit echt hoogte kreeg. Hij was in privésferen onwijs aardig en sympathiek, maar je zag dat hij zich nimmer helemaal bloot gaf."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes