Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Hill geeft Verstappen gelijk: 'De situatie bij Red Bull is ook onacceptabel'

Damon Hill begrijpt de uitlatingen van Max Verstappen over de onacceptabele situatie bij Red Bull op het moment. De wereldkampioen van 1996 vindt dat de Limburger er goed mee omgaat.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na de tweede uitvalbeurt in drie races sprak Max Verstappen over een 'onacceptabele situatie' bij Red Bull. Om mee te kunnen doen aan het wereldkampioenschap van 2022 moet er verandering komen. De kritiek van de Nederlander is begrijpelijk, zo vindt ook Damon Hill, die vindt dat Verstappen goed omgaat met de situatie.

"Ik denk dat Max er goed mee omgaat", zegt hij in de F1 Nation Podcast. "Een paar uitlatingen van ontevredenheid met woorden als 'onacceptabel'... Ik denk dat ook Christian Horner het daar wel mee eens is. Weet je, het is ook onacceptabel. Ze moeten dit probleem zien op te lossen."

Hill: 'Het is heel kostbaar wat er nu gebeurt'

Terwijl Red Bull problemen heeft met de betrouwbaarheid profiteert Mercedes van de situatie. De Duitse renstal heeft een minder snelle auto, maar heeft toch meer punten in het constructeurskampioenschap. Horner liet echter weten dat hij liever een snelle auto heeft, want vanuit daar kan er verbetering worden gevonden.

"Weet je, het is beter om een snelle auto te hebben die onbetrouwbaar is, dan een langzame auto die wel betrouwbaar is", vindt ook Hill. "Als je eenmaal die snelheid hebt, dan kan je vanuit daar aan de rest gaan werken. Ze zullen dus keihard werken om de problemen op te lossen, maar het is heel kostbaar wat er nu gebeurt. Ondertussen rijdt Ferrari juist probleemloos rond..."

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull