Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hill: 'Hamilton doet dit seizoen gewoon mee in de strijd om de wereldtitel'

Mercedes beschikt niet over een bolide waarmee Grand Prix-overwinningen geboekt kunnen worden, maar Damon Hill is ervan overtuigd dat Lewis Hamilton 'gewoon' meedoet voor de wereldtitel van 2022.

Terwijl Ferrari en Red Bull aan de voorkant van het veld vechten om de overwinningen in de Formule 1, moet Mercedes genoegen nemen met de bronzen plaats in de constructeursstand. Lewis Hamilton en George Russell beschikken (nog) niet over een auto die - onder normale omstandigheden - een Grand Prix kan winnen. De strijd om de wereldtitel wordt hierdoor lastig, maar Damon Hill waarschuwt dat Hamilton nog altijd mee kan gaan doen voor het kampioenschap. "Ik zie niet waarom dat niet zou kunnen", zegt hij voorafgaand aan de Grand Prix van Australië tegen Sky Sports . "Het is een long shot en de quotering ligt hoog. Het is het misschien wel een wedje op Lewis waard." "Het wordt een heel lang gevecht", voorspelt de voormalig Formule 1-coureur. "We kunnen ons de eerste races niet eens meer herinneren als we halverwege het seizoen zijn. Het wordt een zware, zo met 23 races."

Hill: 'Erg aannemelijk dat Mercedes mee gaat doen'

Vooralsnog hebben Ferrari en Red Bull een duidelijke voorsprong op de rest van het veld, maar Hill denkt niet dat dit enorm lang gaat duren. "Als je een gevecht aan de voorkant hebt zonder dominant team, dan is het onwaarschijnlijk dat ze een enorme voorsprong opbouwen Het is dus erg aannemelijk dat Mercedes mee gaat doen in de strijd." Naast Hamilton kan ook Russell mee gaan doen in de titelstrijd van 2022. "Hij doet het nu erg goed", aldus Hill. "Hij kan wellicht zelfs wat punten gaan wegsnoepen bij de andere mannen!"

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'