Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hill: 'Hamilton doet dit seizoen gewoon mee in de strijd om de wereldtitel'

Mercedes beschikt niet over een bolide waarmee Grand Prix-overwinningen geboekt kunnen worden, maar Damon Hill is ervan overtuigd dat Lewis Hamilton 'gewoon' meedoet voor de wereldtitel van 2022.

Hamilton Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Terwijl Ferrari en Red Bull aan de voorkant van het veld vechten om de overwinningen in de Formule 1, moet Mercedes genoegen nemen met de bronzen plaats in de constructeursstand. Lewis Hamilton en George Russell beschikken (nog) niet over een auto die - onder normale omstandigheden - een Grand Prix kan winnen.

De strijd om de wereldtitel wordt hierdoor lastig, maar Damon Hill waarschuwt dat Hamilton nog altijd mee kan gaan doen voor het kampioenschap. "Ik zie niet waarom dat niet zou kunnen", zegt hij voorafgaand aan de Grand Prix van Australië tegen Sky Sports. "Het is een long shot en de quotering ligt hoog. Het is het misschien wel een wedje op Lewis waard."

"Het wordt een heel lang gevecht", voorspelt de voormalig Formule 1-coureur. "We kunnen ons de eerste races niet eens meer herinneren als we halverwege het seizoen zijn. Het wordt een zware, zo met 23 races."

Hill: 'Erg aannemelijk dat Mercedes mee gaat doen'

Vooralsnog hebben Ferrari en Red Bull een duidelijke voorsprong op de rest van het veld, maar Hill denkt niet dat dit enorm lang gaat duren. "Als je een gevecht aan de voorkant hebt zonder dominant team, dan is het onwaarschijnlijk dat ze een enorme voorsprong opbouwen Het is dus erg aannemelijk dat Mercedes mee gaat doen in de strijd."

Naast Hamilton kan ook Russell mee gaan doen in de titelstrijd van 2022. "Hij doet het nu erg goed", aldus Hill. "Hij kan wellicht zelfs wat punten gaan wegsnoepen bij de andere mannen!"

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

47 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022