Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Hoe de zesde seizoenszege van Verstappen een boost gaf aan Leclerc

Charles Leclerc moest tijdens het Grand Prix-weekend in Canada opnieuw het feit accepteren dat titelconcurrent Max Verstappen meer punten mee naar huis nam dan de Ferrari-coureur. Maar Leclerc maakt zich geen zorgen en is van plan om in Silverstone terug te vechten. De zege van Max zorgde zelfs voor een motivatieboost.

Leclerc Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen heeft in Canada opnieuw zijn voorsprong uitgebreid op titelrivaal Charles Leclerc. De Nederlander staat nu 49 punten los van de Monegask, terwijl Leclerc juist 46 punten los stond van Verstappen na de Grand Prix van Australië, vijf races geleden.

In gesprek met onder andere RacingNews365 werd aan de Ferrari-coureur gevraagd of hij denkt het puntenverschil opnieuw om te kunnen draaien. "Ja", antwoordde Leclerc standvastig, waarna hij vervolgens verder ging over de betrouwbaarheidsproblemen.

"Ik denk dat de betrouwbaarheid een zorg is voor iedereen dit seizoen. Als we de betrouwbaarheid op orde hebben, zullen de prestaties terugkeren. Dus we zijn van plan om al in Silverstone een paar punten terug proberen te krijgen."

"Red Bull had natuurlijk ook wat problemen wat betreft de betrouwbaarheid van de auto. Dus ja, ik denk dat betrouwbaarheid zeker een grote rol gaat spelen in de strijd om het kampioenschap. Maar dat is wat we nodig hebben. Wanneer we een wat moeilijker weekend hebben moeten we gewoon wat punten scoren en dat is wat we hebben gedaan in Canada."

De potentie van de F1-75

Leclerc gooit de handdoek dus nog zeker niet in de ring in de strijd om het kampioenschap. Sterker nog, het steeds verder uitlopen van Verstappen in het kampioenschap moedigt hem juist aan om terug te vechten. "Het motiveert me, omdat ik weet dat de snelheid in onze auto zit. Dus ik maak me geen zorgen", legt de Monegask uit.

"Ik ben gewoon extreem gemotiveerd om eindelijk een weekend zonder problemen te hebben en te laten zien dat we er nog toe doen en sterk zijn." De 24-jarige coureur moest door een motorwissel achteraan de grid starten, maar teamgenoot Carlos Sainz maakte het Verstappen nog knap lastig. De potentie van de F1-75 van Ferrari om te winnen lijkt er daarom wel degelijk te zijn. "Hopelijk kunnen we dat in Silverstone laten zien", sluit Leclerc af.

Ook interessant:

Verstappen zou in een Ferrari nog dominanter zijn

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de GP van Canada, maar bespreken ze ook alle ophef omtrent de FIA, Mercedes, het gestuiter en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt